Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να επισκεφθεί την Πολωνία στις 5 Απριλίου, όπως δήλωσε σήμερα ο σύμβουλους εξωτερικών υποθέσεων του πολωνού προέδρου Μαρσίν Πρζιντάτς.

“Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου (Αντρέι) Ντούντα. Θα διεξαχθούν μακροσκελείς, ευρείες συνομιλίες, όχι μόνο για την κατάσταση ασφαλείας, αλλά και για την οικονομική και πολιτική στήριξη. Θα είναι μια επίσημη επίσκεψη”, είπε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό RMF.

Όπως πρόσθεσε ο Πρζιντάτς, ο Ζελένσκι θα συναντηθεί την Τετάρτη στην Πλατεία του Κάστρου στη Βαρσοβία με πολωνούς πολίτες και Ουκρανούς που έχουν βρει καταφύγιο στην Πολωνία.

Η Πολωνία είναι γείτονας της Ουκρανίας και οι δύο χώρες έχουν παραδοσιακά ισχυρούς δεσμούς. Πολλοί Ουκρανοί εγκατέλειψαν την χώρα τους μετά την ρωσική εισβολή τον περασμένο χρόνο με έναν μεγάλο αριθμό εξ αυτών να αναζητά ασφαλές καταφύγιο στην Πολωνία.

Διαβάστε ακόμη:

«Φωτιά» οι τιμές στα ακίνητα: Ανοδικά και το α’ τρίμηνο 2023 με αύξηση 5,5% στις τιμές πώλησης και 4,2% στα ενοίκια

Τα προεκλογικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Ζαννής και το Chateau Miraval, τα δικαστήρια HSBC και MIG, η Μεγάλη Παρασκευή και ο Μπλε Κέδρος

Ανοίγει η αυλαία των επιβατικών δρομολογίων – Ο Γιώργος Γεραπετρίτης πρώτος επίσημος επιβάτης της αμαξοστοιχίας για Καλαμπάκα