Ευρώπη

Παραμένει στην «πορτοκαλί» λίστα η Ελλάδα για τη Μεγάλη Βρετανία – Ποιες χώρες υποβαθμίζονται

  • newsroom


Στην "πράσινη" λίστα εισέρχονται η Βουλγαρία και το Χονγκ-Κονγκ, καθώς επίσης η Κροατία και η Ταϊβάν, με τις δύο τελευταίες να βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και με κίνδυνο να επιστρέψουν στην πορτοκαλί λίστα.

Στην “πορτοκαλί” ταξιδιωτική λίστα της Μ. Βρετανίας παρέμεινε η Ελλάδα μετά από τη νεότερη αξιολόγηση, η οποία είχε περιορισμένες αλλαγές.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε ότι οι ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσοι, δηλαδή η Ίμπιζα και η Μαγιόρκα, υποβαθμίζονται από την “πράσινη” στην “πορτοκαλί” λίστα.

Αντιθέτως, στην “πράσινη” λίστα εισέρχονται η Βουλγαρία και το Χονγκ-Κονγκ, καθώς επίσης η Κροατία και η Ταϊβάν, με τις δύο τελευταίες να βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και με κίνδυνο να επιστρέψουν στην πορτοκαλί λίστα.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Ιουλίου, ενώ από την ίδια ημέρα αίρεται η υποχρέωση των πλήρως εμβολιασμένων και των ανηλίκων κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου να μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα όταν επιστρέφουν στην Αγγλία από “πορτοκαλί” προορισμούς, όπως η χώρα μας.

Θα χρειάζονται ωστόσο ένα διαγνωστικό τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και ένα μοριακό τεστ εντός διήμερου από την επιστροφή.

Διαβάστε περισσότερα

CNBC: Η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί ανασφάλεια και ανησυχία στις αγορές

Αλ. Γκερέκος: Άλλαξε χέρια ένα από τα «φιλέτα» της πλατείας Λιστόν στην Κέρκυρα

ΔΕΗ: Στα 3,375% το επιτόκιο για το «πράσινο» ομόλογο – Άντλησε 500 εκατ. ευρώ (upd)