Ευρώπη

Reuters: Τέλος ο άνθρακας στη Γερμανία έως το 2030 και το φυσικό αέριο μέχρι το 2040

  • newsroom


Το SPD, οι Πράσινοι και το FDP βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επίτευξης συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης, την οποία δεν αποκλείεται να παρουσιάσουν ακόμη και την Τετάρτη

Σε συμφωνία για να πάψει να χρησιμοποιείται ο άνθρακας στην παραγωγή ενέργειας μέχρι το 2030, αλλά και το φυσικό αέριο μέχρι το 2040, έχουν ήδη προχωρήσει οι ηγέτες των τριών κομμάτων που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία.

Την είδηση μεταδίδει σήμερα το Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Επίσης, η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει το φυσικό αέριο για τη θέρμανση στα νέα κτίρια και να επιβάλλει την αντικατάστασή του σε εκείνα που ήδη χρησιμοποιείται.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το SPD, οι Πράσινοι και το FDP βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επίτευξης συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης, την οποία δεν αποκλείεται να παρουσιάσουν ακόμη και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Reuters, αν η συμφωνία ολοκληρωθεί, ο Όλαφ Σολτς του SPD θα διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ ως Καγκελάριος της Γερμανίας, ενώ υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Κρίστιαν Λίντνερ του FDP.

«Αυτό ήταν βέβαιο εδώ και αρκετό καιρό», ανέφερε στο Reuters η μία από τις πηγές, ενώ θεωρείται βέβαιο πως οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό θα αποτελέσει έκπληξη.

Οι ηγέτες των τριών κομμάτων είχαν σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση στο Βερολίνο, προκειμένου να συζητήσουν συγκεκριμένα σημεία της συμφωνίας, με σκοπό να γίνουν ανακοινώσεις την Τετάρτη. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Reuters, οι ανακοινώσεις ενδέχεται να αναβληθούν για την Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμη

Η παγίδα του ΑΦΜ που στερεί το επίδομα θέρμανσης σε πολυκατοικίες

Credit Suisse: Οι προοπτικές για μετοχές, νομίσματα, ομόλογα και μεγάλες οικονομίες το 2022

Τουρκική λίρα: Πτώση χωρίς φρένα – Για πρώτη φορά η ισοτιμία 13 λίρες ανά δολάριο