Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 μηνών κινήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της μεταποίησης για την Ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταρτίζει η S&P Global.

Ο σχετικός PMI διαμορφώθηκε στις 48,8 μονάδες έναντι 47,8 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2022 και στο υψηλότερο σημείο από τον περασμένο Αύγουστο.

Ωστόσο, ο δείκτης παρέμεινε κάτω από τις 50 μονάδες, το όριο που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Στη σχετική έκθεση της S&P Global σημειώνεται -μεταξύ άλλων- πως «η εικόνα είναι σημαντικά καλύτερη από τα χαμηλό του Οκτωβρίου, με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τον επόμενο χρόνο να βελτιώνεται σημαντικά κατά τους 3 τελευταίους μήνες».

Ωστόσο, η έκθεση τονίζει πως «η ζήτηση παραμένει περιορισμένη και διαφαίνονται στον ορίζοντα λίγα σημάδια ενίσχυσης της ανάπτυξης. Η οικονομία μένει ακόμα να δεχτεί τις επιπτώσεις των υψηλότερων επιτοκίων, που αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω τους επόμενους μήνες, παρουσιάζοντας προσκλήσεις στις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης».

Διαβάστε ακόμη

Ντέιβιντ Σόλομον: Ο CEO της Goldman Sachs πήρε bonus 23 εκατ. δολάρια και κυκλοφορεί νέο… άλμπουμ

Το disaster story και το νέο σφυρί για την ιστορική Φιλκεράμ – Johnson

Τι ψηφίζουν οι αναποφάσιστοι, τα TikTok του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, η προσφορά του ΠΑΟ και το ντέρμπι στον Κυπριώτη