Ευρώπη

UEFA: Κίνδυνος αποζημίωσης αν αποκλειστούν οι τρεις «αντάρτες» – Ποια τα ποσά

  • newsroom


Εάν αποδειχθούν αληθινές οι εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τα έσοδα της σεζόν 2019-20, σε περίπτωση αποκλεισμού των συλλόγων που επιχείρησαν να στήσουν European Super League, θα πρέπει να πληρώσει συνολικά πάνω από 50 εκατ. ευρώ

Η σύγκρουση μεταξύ της UEFA και της European Super League συνεχίζεται, με την τελευταία να υπερηφανεύεται για την υποστήριξη του ισπανικού δικαστικού συστήματος.

Όπως ανέφερε η Daily Mail, η UEFA ίσως χρειαστεί να αποζημιώσει τους τρεις συλλόγους που εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του έργου (Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης) με «δεκάδες εκατομμύρια ευρώ», εάν προσπαθήσει να τους αποκλείσει από το Champions League.

Ο Ρουίθ ντα Λάρα, δικαστής του 17ου Εμπορικού Δικαστηρίου της Μαδρίτης, δήλωσε ότι σε περίπτωση απόπειρας αποκλεισμού, η UEFA θα πρέπει να πληρώσει στους συλλόγους το 20% του συνολικού ποσού των ζημιών που θα υποστούν ως αποτέλεσμα του να μη συμμετέχουν στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων.

Εάν αποδειχθούν αληθινές οι εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τα έσοδα της σεζόν 2019-20, σε περίπτωση αποκλεισμού των συλλόγων, η UEFA θα πρέπει να πληρώσει συνολικά πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ και συγκεκριμένα, 20 εκατομμύρια ευρώ στην Μπαρτσελόνα, 16,8 εκ. στη Γιουβέντους και 16,1 εκ. στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ωστόσο, αυτές είναι εκτιμήσεις βάσει της σεζόν 2019-20, οι οποίες θα πρέπει να αναθεωρηθούν με βάση τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν την τελευταία ποδοσφαιρική σεζόν ή – ακόμη και αν δεν είναι γνωστή αυτή τη στιγμή – βάσει διαφορετικού υπολογισμού.

Ο δικαστής διέταξε επίσης την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να «ακυρώσει, να αρχειοθετήσει και να κλείσει τις πειθαρχικές διαδικασίες που κινήθηκαν εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, της Γιουβέντους και της Μπαρτσελόνα», καθώς και «να θέσει τέρμα στις δικαστικές διαδικασίες που κινήθηκαν εναντίον της Super League και το πρόστιμο των 100 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Kαταστηματάρχες, δικηγόροι και… ΕΛΑΣ εμπόδισαν ελέγχους του ΣΔΟΕ στο Ναύπλιο

Δημήτρης Γρίβας – «Κουλουράδες»: To deal με τον Ινδό και η επέκταση σε Ισπανία και Αυστραλία

Αγοραστική «φρενίτιδα» με τα διαμερίσματα του Μανχάταν – Νέο ρεκόρ στις τιμές