Οι τιμές ακινήτων στο Μανχάταν σημείωσαν ιστορικά υψηλά για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, καθώς η επιστροφή των πολιτών που επέστρεψαν στο «Μεγάλο Μήλο», ύστερα από μήνες πανδημίας σηματοδότησε ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις των διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με το CNBC, η μέση τιμή πώλησης για τα διαμερίσματα του Μανχάταν σκαρφάλωσε στα 999.000 δολάρια το δεύτερο τρίμηνο – την υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί στα χρονικά, με τις μέσες τιμές πώλησης να έχουν αυξηθεί κατά 12% το τρίμηνο, ξεπερνώντας τα 1,9 εκατ. δολάρια.

Ύστερα από ένα επώδυνο χρόνο «απραξίας», λόγω της πανδημίας, η αγορά ακινήτων αρχίζει ξανά να κερδίζει έδαφος, καθώς οι περισσότερες οικογένειες αναζητούν ευρύχωρα διαμερίσματα εκμεταλλευόμενες – τα πλέον – χαμηλά επιτόκια.

Μόνο το δεύτερο τρίμηνο σημειώθηκαν  3.417 πωλήσεις – αύξηση 150% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, όταν πολλοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης «δραπέτευσαν»από την πόλη προκειμένου να αυτοαπομονωθούν λόγω της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης είναι υψηλότερες και σε σχέση με τα επίπεδα προ πανδημίας με τον «πόλεμο» προσφορών να είναι ο μεγαλύτερος τα τελευταία 2,5 χρόνια. Αυτό μεταφράζεται σε πωλήσεις 220 ρετιρέ στο Μανχάταν μέχρι στιγμής φέτος, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Σύμφωνα με την Corcoran Market Research, πρόκειται για αύξηση 35% σε σχέση με την πώληση 164 ρετιρέ που έγιναν την ίδια περίοδο το 2019 προ πανδημίας.

Η μέση τιμή πώλησης για διαμερίσματα τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων αυξήθηκε ραγδαία το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Ωστόσο, το απόθεμα των πολυτελών διαμερισμάτων παραμένει υψηλό – εδώ και 13 μήνες και δεδομένου ότι πολλά νέα κτίρια δεν καταγράφουν επίσημα όλα τα κενά διαμερίσματα, επειδή φοβούνται τον υπερβολικό κορεσμό της αγοράς, ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος.

Διαβάστε ακόμη:

ΝΝ Hellas: Leader στην ελληνική ασφαλιστική αγορά μετά το ντιλ για τη Metlife Greece

Στην παραλία με τον Μπέζος, οι τρελοί τζίροι στη Μύκονο, έρχονται τα… συνεταιρικά deals, ο νέος ισχυρός μέτοχος στην Alpha Βank και τα ερείπια της αυτοκρατορίας των εκδόσεων

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οι «δεσμοί» με τη Nike, το 3ο signature παπούτσι και τα νέα deals