Ευρώπη

ΒΜW και Daimler συμμαχούν στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

  • newsroom


Σε μακροπρόθεσμη συνεργασία για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης εισέρχονται οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες BMW και Daimler, στην οποία θα συμμετέχουν 1.200 τεχνικοί από το δυναμικό και των δυο εταιρειών, όπως ανακοίνωσε η BMW. Η στρατηγική συνεργασία θα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών για συστήματα υποστήριξης του οδηγού, για αυτοματοποιημένη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους και για αυτοματοποιημένη στάθμευση, […]

Σε μακροπρόθεσμη συνεργασία για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης εισέρχονται οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες BMW και Daimler, στην οποία θα συμμετέχουν 1.200 τεχνικοί από το δυναμικό και των δυο εταιρειών, όπως ανακοίνωσε η BMW.

Η στρατηγική συνεργασία θα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών για συστήματα υποστήριξης του οδηγού, για αυτοματοποιημένη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους και για αυτοματοποιημένη στάθμευση, αναφέρεται στην ανακοίνωση της BMW, η οποία προσθέτει ότι σχεδιάζει να αρχίσει τη χρήση αυτής της τεχνολογίας το 2024.

«Επιπροσθέτως, σχεδιάζουμε επιπλέον συνομιλίες για την επέκταση της συνεργασίας σε υψηλότερα επίπεδα αυτοματισμού σε αστικές περιοχές και στο κέντρο των πόλεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται οι δυο γερμανικοί κολοσσοί. Προ λίγων μηνών, BMW Group και Daimler αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον τομέα των υπηρεσιών μετακίνησης με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου παρόχου βιώσιμης αστικής μετακίνησης, με κοινή επένδυση άνω του ενός δισ. ευρώ για την εξέλιξη και συγχώνευση των υπηρεσιών τους στους τομείς κοινοχρησίας οχημάτων (car-sharing & ride-hailing), στάθμευσης (parking), φόρτισης (charging) και μεταφοράς με πολλαπλά μέσα (multimodal transport).

Απόρρητο Απόρρητο