Υποδομές συνδεσιμότητας 5G θα κατασκευαστούν κατά μήκος του διευρωπαϊκού διαδρόμου μεταφορών Ανατολή / Ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας. Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility).

Περισσότερα από 3,36 εκατ. ευρώ έχουν εγκριθεί για την κατασκευή υποδομών 5G κατά μήκος του διασυνοριακού διαδρόμου της Σόφιας με τα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Σερβία.

Το δεύτερο έργο (5G SEAGUL) αφορά τη συνδεσιμότητα 5G κατά μήκος του διασυνοριακού διαδρόμου μεταφοράς Βουλγαρίας – Ελλάδας. Όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ, αυτό θα υλοποιηθεί από μια κοινοπραξία ελληνικών εταιρειών τηλεφωνίας και μίας βουλγαρικής.

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του 5G στα δίκτυα μεταφορών των ελληνικών και βουλγαρικών αυτοκινητοδρόμων για την υποστήριξη συνδεδεμένων και αυτοματοποιημένων υπηρεσιών κινητικότητας.

Θα υπάρξει ταχεία διαδικτυακή σύνδεση κατά μήκος 300 χιλιομέτρων αυτοκινητόδρομου στην ελληνική πλευρά και 173 χιλιομέτρων στη βουλγαρική. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 36 μήνες.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΘΟ: Ιστορικό υψηλό στις νέες αιτήσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τον Νοέμβριο

Enimex: Η «βλάβη» της… βαλβίδας, το μαζικό σφυρί και ο «καβγάς» ΕΤΕ-Intrum (pics)

Ζαββός (HDB): Η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης προτεραιότητα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ