Ανέστειλαν οι νοσηλευτές στην Ουαλία και ορισμένοι εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα την απεργία που σχεδίαζαν για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αξιολογήσουν την πρόταση της τοπικής κυβέρνησης για νέα αύξηση μισθών, όπως ανέφεραν σήμερα τα συνδικάτα τους.

Ωστόσο, οι μεγαλύτερες απεργίες του υγειονομικού προσωπικού στην Αγγλία θα γίνουν, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Το συνδικάτο Royal College on Nursing (RCN) ανέφερε ότι θα θέσει προς ψηφοφορία από τα μέλη του τη νέα πρόταση της ουαλικής κυβέρνησης για επιπρόσθετη αύξηση του μισθού τους κατά 3%. Προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι η τοπική κυβέρνηση θα έδινε αυξήσεις ύψους 4%.

Ταυτόχρονα, το συνδικάτο GMB, του προσωπικού των ασθενοφόρων, ανέφερε ότι αναστέλλει την απεργία, ώστε να έχει νέες συνομιλίες με την ουαλική κυβέρνηση, η οποία αντιπρότεινε εκτός της αύξησης μισθών κατά 4,5%, να δώσει και ένα εφάπαξ ποσό στους εργαζομένους για το οικονομικό έτος 2022 – ’23.

Οι νοσηλευτές στη Σκωτία ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι θα αναβάλλουν την ανακοίνωση για απεργία, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις τους με την τοπική κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας θα βρεθεί την Δευτέρα αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη απεργία του υγειονομικού προσωπικού στα χρονικά. Αναμένεται ότι θα απεργήσουν δεκάδες χιλιάδες νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα.

«Εάν οι άλλες (σ.σ. τοπικές) κυβερνήσεις μπορούν να διαπραγματευτούν και να βρουν περισσότερα χρήματα για τη φετινή χρονιά, ο πρωθυπουργός (σ.σ. Ρίσι Σούνακ) μπορεί να πράξει το ίδιο», σχολίασε η γενική γραμματέας του συνδικάτου RCN, Πατ Κάλεν.

«Εάν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να αφήσει τους νοσηλευτές της Αγγλίας με τον χαμηλότερο μισθό στο Ηνωμένο Βασίλειο, ας αναμένει ότι η απεργία θα συνεχιστεί. Μπορεί ακόμη να αλλάξει τελείως τα πράγματα πριν από τη Δευτέρα –ας αρχίσει να μιλάει σοβαρά και οι απεργίες θα ανακληθούν», πρόσθεσε.

Το συνδικάτο Unite πάντως είπε ότι η προγραμματισμένη απεργία των εργαζόμενων στα ασθενοφόρα στην Ουαλία θα γίνει κανονικά την Δευτέρα.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί είναι σπουδαίος ο πίνακας “Les Joueurs de cartes” του Πολ Σεζάν, των 250 εκατ. δολαρίων

Στο «κόκκινο» το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στον κόσμο – Το χειρότερο πτωτικό σερί της τελευταίας 20ετίας

Σοϊλού προς πρεσβευτή ΗΠΑ: «Πάρε τα βρωμερά χέρια σου από την Τουρκία» – Κλιμακώνεται η ένταση με τη Δύση