Ευρώπη

Βρετανία: Η έξαρση στα κρούσματα πιέζει τον Μπόρις Τζόνσον

  • newsroom


Εκπρόσωποι του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) ζητούν την επιστροφή περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, για να γλιτώσουν «πιθανή κρίση στη καρδιά του χειμώνα»

Την ώρα που τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται και πάλι σε ανοδική τροχιά εκπρόσωποι του βρετανικού δημόσιου Συστήματος Υγείας ζητούν από τη κυβέρνηση Τζόνσον να εξετάσει σοβαρά και άμεσα την επαναφορά κάποιων περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Ποια είναι αυτά; Την εφαρμογή του «σχεδίου Β΄», ώστε να αποφευχθεί μια ακόμα «κρίση στο NHS στην καρδιά του χειμώνα» με γεμάτα κρεβάτια αλλά και εργαζόμενους σε πλήρη πίεση.

Είναι αλήθεια πως για εφτά συνεχόμενες ημέρες το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει καθημερινά πάνω από 40.000 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 10% μέσα στην εβδομάδα και μόλις την Τετάρτη οι θάνατοι από κορωνοϊό έφτασαν τους 223, αριθμός που έχει να σημειωθεί από τα μέσα Μαρτίου.

Τον περασμένο μήνα ο υπουργός Υγείας Σάαντζιτ Τζάβιντ είχε ανακοινώσει το «πλάνο Β» και είχε ξεκαθαρίσει ότι θα μπει σε λειτουργία αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρεθεί υπό «μη διαχειρίσιμη πίεση».

Στην Αγγλία ισχύουν ελάχιστα περιοριστικά μέτρα

Η κυβέρνηση δεν ξεκαθάρισε πως θα παρθεί η απόφαση ώστε να μπει σε εφαρμογή, αλλά οι επιστημονικοί σύμβουλοι παρακολουθούν τον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία, την άνοδο των κρουσμάτων αλλά και τη συνολική κατάσταση στο Σύστημα Υγείας.

Καθώς όλα αυτά τα νούμερα σημειώνουν απότομη αύξηση, το NHS ζητά την εφαρμογή του πλάνου.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στην DW