Οι Συντηρητικοί του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ καταγράφουν μεγάλες απώλειες στις τοπικές εκλογές, με τους ψηφοφόρους να τιμωρούν το κόμμα του για πολιτικά σκάνδαλα, για την υποτονική οικονομική ανάπτυξη και για τον υψηλό πληθωρισμό, έδειξαν σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα.

Ενώ τα κυβερνητικά κόμματα αντιμετωπίζουν συχνά δυσκολίες στις εκλογές που διεξάγονται στα μέσα της κυβερνητικής θητείας τους, τα αποτελέσματα των εκλογών για τα τοπικά συμβούλια στην Αγγλία είναι το μεγαλύτερο και ενδεχομένως το τελευταίο τεστ για τη διάθεση των ψηφοφόρων πριν από τις επόμενες γενικές εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθουν το 2024.

Το Συντηρητικό Κόμμα κατέγραψε καθαρές απώλειες 144 εδρών σε τοπικά συμβούλια για τα οποία διεξήχθησαν εκλογές, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα. Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, το οποίο ελπίζει να κερδίσει εκατοντάδες έδρες, προσέθεσε 96 έδρες.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες είχαν καθαρό κέρδος 40 εδρών.

Τα αποτελέσματα θα κρίνουν περισσότερες από 8.000 έδρες σε 230 τοπικά συμβούλια, τα οποία είναι αρμόδια για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων και τα σχολεία.

Ο Χιούβ Μέριμαν, του Συντηρητικού Κόμματος και υφυπουργός Μεταφορών, δήλωσε πως ήταν «μια δύσκολη νύχτα και μπορεί να γίνει δυσκολότερη».

Το Εργατικό Κόμμα καταγράφει κέρδη σε μερικές περιοχές που υποστήριξαν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit και τις οποίες το κόμμα θα χρειαστεί να κερδίσει, αν θέλει να πάρει την πλειοψηφία στις επόμενες γενικές εκλογές.

Διαβάστε ακόμη:

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Διανομή μερίσματος 10% από τα κέρδη του 2023 – Οι στόχοι με ορίζοντα το 2025

Πέντε ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας κινητοποιούν κεφάλαια άνω των 80 εκατ. ευρώ (pics) 

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Νέες επενδύσεις 20 εκατ. με φόντο την «ελληνική» Carlsberg και «πρόβα» για τα οινοπνευματώδη 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ