Ευρώπη

Βρετανία: Πέθανε στα 79 της η μητέρα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον

  • newsroom


H Τζόνσον Γουάλ πέθανε «ξαφνικά και ειρηνικά» σε νοσοκομείο του Λονδίνου τη Δευτέρα, ανέφερε η εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη ανακοίνωση της οικογένειας

Πέθανε σε ηλικία 79 ετών η μητέρα του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον. Την είδηση του θανάτου της Σάρλοτ Τζόνσον Γουάλ, επαγγελματία ζωγράφουέκανε γνωστή  χθες η εφημερίδα Telegraph.

H Τζόνσον Γουάλ πέθανε «ξαφνικά και ειρηνικά» σε νοσοκομείο του Λονδίνου τη Δευτέρα, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη  ανακοίνωση της οικογένειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Τζόνσον Γουάλ διαγνώστηκε με νόσο του Πάρκινσον σε ηλικία 40 ετών.

Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο. Δεν ήταν άμεσα εφικτή η επικοινωνία με εκπροσώπους της οικογένειας.

Ο Τζόνσον είχε περιγράψει τη μητέρα του ως την «ανώτερη αρχή» στην οικογένεια κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος το 2019.

«Θα παραθέσω τη φράση της ανώτερης αρχής στην οικογένειά μου – της μητέρα μου – και παρεμπιπτόντως για όσους ψάχνουν εναγωνίως διαιρέσεις εντός της οικογένειάς μου σε θέματα για την ΕΕ, θέλω να ξέρετε ότι έχω κρατημένο τον άσο στο μανίκι μου – η μητέρα μου ψήφισε “Έξοδο” από την ΕΕ», είπε τότε ο Τζόνσον.

«Προσπαθώ να ζωγραφίζω κάθε μέρα αν μπορώ, αν και πρέπει να πηγαίνω συχνά στο νοσοκομείο. Εξακολουθώ να μπορώ να ζωγραφίζω, αν και το χέρι μου κάνει ξαφνικά μια κίνηση που είναι εντελώς ακούσια και αυτό με κάνει σχεδόν να κλαίω» είχε πει η Τζόνσον Γουάλ σε μια συνέντευξή της στην σε εφημερίδα το 2008.

Αναφερόμενος στον θάνατο της μητέρας του Τζόνσον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ηγέτης των Εργατικών Κρι Στάρμερ είπε: “Λυπάμαι πολύ που έμαθα για την απώλεια του πρωθυπουργού. Τα συλλυπητήριά μου σε αυτόν και την οικογένειά του”.

Διαβάστε ακόμη:

Νέα project διεκδικεί η Intralot – Το ενδιαφέρον για τη βρετανική National Lottery

Ποιοι θα λάβουν πρώτοι την τρίτη δόση του εμβολίου – Τι αλλάζει στα εμβολιαστικά κέντρα

Πώς η επιστρεπτέα προκαταβολή έγινε… μη επιστρεπτέα έως 80%