Η μία μετά την άλλη οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις άρχισαν να ανακοινώνουν από σήμερα τα εκπτωτικά τους πακέτα μετά τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην κυβέρνηση και προκειμένου να υπάρξει μία ελάφρυνση στο αβάσταχτο οικονομικό βάρος των ακριβών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Έστω και αργοπορημένα η κυβέρνηση έκανε την αρχή προκειμένου από την επομένη τουριστική περίοδο να μπεί ένα πλαίσιο στη λογική ενός modus operandi μετά από συμφωνία των δύο πλευρών.

H άμεση χορήγηση εκπτώσεων μετά την αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος της περασμένης Κυριακής κατέδειξε ότι περιθώρια υπάρχουν. Την αρχή έκανε η Sea Jets η οποία ανακοίνωσε πρώτη τις προσφορές της.

Οι εκπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα κυμαίνονται από 12,5% έως και 50%. Τέσσερις είναι οι εταιρείες εκ των οποίων οι δύο Attica Group και η Sea Jets έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας. Οι άλλες δύο που εκκινούν από την Ραφήνα, Golden Star Ferries και Fast Ferries ανακοίνωσαν εκπτώσεις 20% σε όλες τις κατηγορίες αλλά για μία μόνο ημέρα την εβδομάδα η μεν πρώτη κάθε Τρίτη και η δεύτερη κάθε Τετάρτη.

Δείτε με μία ματιά τις εκπτωτικές προσφορές και παραδείγματα

Attica Group

Έκπτωση 20% σε οικογένειες και παρέες 3 έως 5 ατόμων σε οικονομική θέση και αριθμημένα καθίσματα με ένα Ι.Χ. για ταξίδια από τη Δευτέρα 17/7/23 έως την Κυριακή 10/9/23 σε όλα τα δρομολόγια από Πειραιά για τα Ελληνικά νησιά τόσο στο δρομολόγια μετάβασης όσο και στα δρομολόγια επιστροφής.

• Έκπτωση 50% στα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού για όλους τους προορισμούς του Ομίλου σε Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πληρώνουν μόνο το 5% του συνολικού ναύλου.

• Έκπτωση 40% έως 30/9/23 στα εισιτήρια επιβατών και Ι.Χ. σε όσους επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Λέρο, Κω, Χίο, Λέσβο και Σάμο σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος HOTEL & FERRY το οποίο στηρίζει για 8η συνεχή χρονιά την προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε λόγω της προσφυγικής κρίσης των προηγούμενων ετών.

Αύξηση από 40.000 σε 100.000 των εκπτωτικών εισιτήριων αξίας 20€.

• Αύξηση της παροχή έκπτωσης 20% σε 125.000 από 80.000 εισιτήρια οικονομικής θέσης σε πάνω από 5.000 δρομολόγια στους νησιωτικούς προορισμούς του Ομίλου.

Οι ανωτέρω εκπτώσεις έρχονται να προστεθούν στις εκπτώσεις και προσφορές που παρέχουν οι εταιρείες του Ομίλου Attica.

Εκπτώσεις σε εισιτήρια έως 40% για τα 596.000 μέλη του προγράμματος SeaSmiles σε όλους τους προορισμούς του Ομίλου στις Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη.

• Εκπτώσεις έως 50% σε 100.000 εισιτήρια για τους συνδρομητές Cosmote και Vodafone.

• Δωρεάν το 1 άτομο στις 4 κλίνες καμπίνες για όλους τους προορισμούς.

• Εκπτώσεις έως 50% σε φοιτητές, πολύτεκνους, συνταξιούχους ΝΑΤ, παιδιά, για όλους τους προορισμούς.

• Εκπτώσεις έως 50% σε ομαδικές μετακινήσεις (groups) για όλους τους προορισμούς.

• Παροχή προσφορών και εκπτώσεων έως 20% σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης, τεχνολογίας, υγείας και ομορφιάς, πολιτισμού και διασκέδασης στα νησιά που προσεγγίζουν τα πλοία του Ομίλου Attica για τα 596.000 μέλη του προγράμματος SeaSmiles.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 35 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 61 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 79 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 6 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 500.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως. Οι εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με παραδείγματα – Τα ναύλα για τετραμελείς οικογένειες με ΙΧ, τριτέκνους και μόνους ταξιδιώτες

Sea Jets

Η SeaJets ανακοίνωσε:

Οι εκπτώσεις είναι 30% σε εισιτήρια επιστροφής για τετραμελείς οικογένειες (επιβάτης και όχημα) και τριτέκνους (επιβάτη). Ειδικές εκπτώσεις 25% θα υπάρχουν για μετ’ επιστροφής εισιτήρια σε συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως Βόλος – Σποράδες, Ραφήνα προς νησιά των Κυκλάδων και Θεσσαλονίκη προς Λήμνο και Λέσβο.

Ειδικότερα:

Έκπτωση τετραμελούς οικογένειας 30%

30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη και οχήματος με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα.

Έκπτωση Μόνιμου Κάτοικου 20%

20% έκπτωση στα εισιτήρια επιβάτη σε όλα τα νησιά του Αιγαίου στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. (Για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα).

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr