Τέσσερις  αντιπροσωπίες κινεζικών οργανισμών υποδέχτηκε η Ένωση Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων 2024.

Οι συζητήσεις  επικεντρώθηκαν στη ανάγκη της συνεργασίας των δύο μεγάλων ναυτιλιακών κέντρων και τη σημασία των διμερών σχέσεων όχι μόνο σε κρατικό επίπεδο αλλά σε επίπεδο οργανισμών.

Η επέκταση της συνεργασίας σε άλλα επίπεδα όπως το χρηματοοικονομικό αποτελεί κύριο μέλημα των κινεζικών οργανισμών οι οποίοι επιθυμούν να αποκομίσουν όσο το δυνατό περισσότερες ιδέες από την Ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους προς αυτήν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης  Γ.Ξηραδάκης και τα μέλη του Δ.Σ. τόνισαν σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν την προσπάθεια της Ένωσης να ισχυροποιήσει τις σχέσεις των Ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών με τους Κινέζικους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς με σκοπό την άντληση κεφαλαίων για τον εκσυγχρονισμό του Ελληνόκτητου στόλου σύμφωνα με τις νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Επίσης παρότρυναν τους κυβερνητικούς εκπροσώπους να υποστηρίξουν τη δημιουργία τραπεζικών αντιπροσωπειών στην Ελλάδα εξηγώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Χρηματοδότησης Ναυτιλίας.

Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Ένωσης και στο κέντρο της Αθήνας αποτελούν ανταπόδοση των επισκέψεων του προέδρου της Ένωσης  Γ.Ξηραδάκη και άλλων στελεχών στην Κίνα και σηματοδοτούν την θετική ανταπόκριση και την ευαρέσκεια των Κινεζικών αρχών στη δημιουργία γραφείου αντιπροσωπείας της Ένωσης στη Σαγκάη.

Η Ένωση Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας είναι ο πρώτος ξένος μη Κυβερνητικός οργανισμός (NGO) που άνοιξε γραφείο αντιπροσωπείας στη Σαγκάη. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός μεγάλου ναυτιλιακού κέντρου στη Σαγκάη συνεχίζεται με ταχύ ρυθμό προσελκύοντας το ενδιαφέρον του διεθνούς ναυτιλιακού κόσμου.  Πολλές ναυτιλιακές και παραναυτιλιακές εταιρείες σπεύδουν να ανοίξουν γραφεία/παραρτήματα στη Σαγκάη όπου η τοπική κυβέρνηση βοηθά και υποστηρίζει την ανάπτυξή τους.  Παράλληλα το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι θετικό σε εταιρίες που έχουν έδρα τη Σαγκάη.

Αναλυτικά οι αντιπροσωπείες που επισκέφθηκαν την Ένωση είναι :

1.       Shanghai Lujiazui Financial City Authority, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους κ.κ. Xu Jing – Αναπλ. Διευθυντή Χρημ/κών και Ναυτιλιακών Υπηρεσιών, Cao Sen- Αναπλ. Διευθυντή Ναυτιλίας, Χρηματοδότησης και Leasing και την κ. Sha Wei – Αναπλ. Διευθύντρια Κέντρου Προώθησης Επιχειρήσεων.

2.       Tianjin Municipal Transportation Commission αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο της πόλης Tianjin κ. Xie Yuan, το Γ.Γραμματέα κ. Wang Zhi Nan και στελέχη τα οποία συνοδεύονταν από το Γενικό Διευθυντή της China Classification Ελλάδας.

3.       Pudong New Area αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Bi Guiping, κ. Shi Zhaoliang – General Engineer The Planning and Natural Resources Bureau of Pudong, κα Miao Yan – Deputy Chief of Consumer Promotion Division, κ. Hu Xinil- Director, Land Affairs Center, κα. Lyu Duantao- Deputy Director, Land Reserve Center και κ. Ling Zijan- First Level Chief Clerk of Planning & Management, Planning & Natural Resources Bureau.

4.       Shanghai Municipal Transportation Commission αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Γεν.Διευθυντή κ. Yu Fulin, την κα He Li- Director of Comprehensive Planning Division, την κα Shen Lan- Deputy Director Shipping Division, τον κ. Yang Huijun Dep.Director of Research Division, κ. Si Yong-Director, Railway Division, κ. Xu Wanyi-General, Post & Shipping Development center.

Διαβάστε ακόμη 

Citi: Οι τρεις λόγοι που υποβαθμίζει τις μετοχές της Ευρώπης και ποντάρει στις ΗΠΑ

Λέιν: Η ΕΚΤ δεν ανησυχεί για τις χρηματοπιστωτικές αναταράξεις στη Γαλλία

ΤτΕ: €70 δισ. τα δάνεια που διαχειρίζονται οι servicers το α’ τρίμηνο του 2024

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ