Η μεγαλύτερη εισηγμένη στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, ναυτιλιακή εταιρεία Navios Maritime Partners έβαλε δύο ακόμη παραγγελίες στην κινεζική γιάρδα Zhoushan Changhong International για τα ναυπήγηση container vessels. Προστίθενται στα έξι που παρήγγειλε το περασμένο καλοκαίρι στα ίδια ναυπηγεία.

Τα δύο πλοία είναι μεταφορικής ικανότητας 5.300 TEUs ενώ υπάρχει option για δύο ακόμα αδελφά πλοία. Η παράδοση είναι προγραμματισμένη για το 2024.

Η Αγγελική Φράγκου κυριαρχεί και στον τομέα των ναυπηγήσεων αφού κατασκευάζει και φορτηγά πλοία. Τα υπό ναυπήγηση για λογαριασμό ελληνικών συμφερόντων φορτηγά πλοία αυτή την εποχή είναι 21 συνολικά εκ των οποίων τα 15 κατασκευάζονται για λογαριασμό του Ομίλου Navios της Αγγελικής Φράγκου.

Η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά Navios Maritime Partners γιγαντώθηκε μέσα στο 2021 αφού πρώτα απορρόφησε την Navios Containers και προσφάτως την εταιρεία με δεξαμενόπλοια Navios Acquisition.

Συνολικά διαχειρίζεται στόλο που αποτελείται από 177 πλοία, χωρητικότητας 18 εκατομμυρίων τόνων. Από αυτά 92 είναι δεξαμενόπλοια, 46 φορτηγά και 39 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Διαβάστε ακόμη:

ΒΙΟΚΕΡ: Πώς «έσβησε» μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής κεριών στη χώρα

Στο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ η πρόταση των «5» για την ενεργειακή κρίση

Lamda Development: Αλλαγές στα διευθυντικά στελέχη – Ποια τα νέα μέλη