Ναυτιλία

Αγγελική Φράγκου: «Δεν υπάρχει κρυστάλλινη σφαίρα για να καταλάβουμε πώς θα εξελιχθεί η σημερινή παγκόσμια κατάσταση»

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Πόλεμος, άνοδος επιτοκίων, πολιτική μηδενικού Covid στην Κίνα – Κέρδη για την Navios Maritime Partners L.P. το α’ τρίμηνο του 2022

Καθαρά κέρδη 85,7 εκατ. δολάρια και τζίρο 236,6 εκατ. κατέγραψε το α’ τρίμηνο του 2022 η εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης Navios Maritime Partners L.P. συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου.

Το EBITDA ανήλθε στα 126,1 εκατ. δολάρια, ενώ έγιναν επενδύσεις 1,3 δισεκατομμυρίων για 22 νεότευκτα με το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται το 2025.

Τα έσοδα από ναυλοσύμφωνα θα ανέλθουν στα 2,8 δισεκατομμύρια έως το 2031. Η ρευστότητα ήταν 5,2,εκατ. για το α’ τρίμηνο του 2022. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,78 δολάρια.

Η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένη με τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2022 της Navios Partners.

Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι ενός πολέμου στην Ουκρανία, των αυξανόμενων επιτοκίων και μιας πολιτικής μηδενικού Covid στην Κίνα. Δεν υπάρχει κρυστάλλινη σφαίρα για να καταλάβουμε πώς θα εξελιχθεί αυτό.

Εν τω μεταξύ, οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες ενεργούν γρήγορα για να ικανοποιήσουν τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες τους, καθώς εξετάζουν μακροπρόθεσμες πολιτικές υπό το φως αυτών των αβεβαιοτήτων», επεσήμανε και προσέθεσε:

«Πιστεύουμε ότι η διαφοροποιημένη δομή μας προσφέρει την ευκαιρία για συνεχή αυξητική ανάπτυξη. Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, αυτό το τρίμηνο συμφωνήσαμε να αποκτήσουμε τέσσερα δεξαμενόπλοια Aframax / LR2 βάσει δεσμεύσεων ναύλωσης. Αυτά τα πλοία έχουν σχεδιαστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μπορούν να μεταφέρουν είτε αργό, είτε προϊόντα. Μέσω αυτής της συναλλαγής, εισήλθαμε σε ένα νέο υποτμήμα με μειωμένο ρίσκο και εξαιρετικές μακροπρόθεσμες προοπτικές».

Διαβάστε ακόμη

Οι business των δισ. που «ψάχνουν» οι Γάλλοι στην Ελλάδα

Tηλεργασία και Κυριακές χωρίς ΙΧ αν κλείσει η Μόσχα τη στρόφιγγα του αερίου – Το σχέδιο της ΕΕ

Έρχεται νέο ηλεκτροσόκ από τον πληθωρισμό – Διψήφιο άλμα μετά από 28 χρόνια