Τη μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στην Στην αμερικανική χρηματαγορά δημιούργησε και επισήμως η Αγγελική Φράγκου.

Πιο συγκεκριμένα η Navios Maritime Partners L.P ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση της Navios Maritime Acquisition Corporation.

Τα πλεονεκτήματα της συγχώνευσης είναι:

α) καλύτερη στρατηγική όσο αφορά τις ναυλώσεων, β) ευέλικτος ισολογισμός και γ) ευέλικτη στρατηγική ενίσχυσης του στόλου.

Η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και CEO του ομίλου Navios δήλωσε: «Με χαρά ανακοινώνουμε τη μετασχηματιστική αυτή συναλλαγή μέσω της οποίας δημιουργούμε τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία εισηγμένη στις ΗΠΑ με 15 διαφορετικούς τύπους πλοίων σε τρεις κλάδους.

Περίπου ένα τρίτο του στόλου θα είναι κατανεμημένο μεταξύ των κλάδων φορτηγών πλοίων/dry bulk, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων/containerships και δεξαμενόπλοιων/tankers» και προσέθεσε: «Πιστεύουμε ότι αυτός ο συνδυασμός θα έχει ως αποτέλεσμα μια ισχυρότερη και περισσότερο ανθεκτική εταιρεία μετριάζοντας την κυκλικότητα της ναυλαγοράς για συγκεκριμένους κλάδους πλοίων και δίνοντάς μας την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν εντός της ναυτιλιακής βιομηχανίας».

Μέσω της συναλλαγής κάθε μία μετοχή της Navios Acquisition θα ανταλλαχθεί με 0,1275 κοινές μετοχές της Navios Partners η οποία θα εκδώσει 3,4 εκατ. κοινές μετοχές στους μετόχους της Navios Acquisition.

Σύμφωνα με την Ελληνίδα πλοιοκτήτρια οι μεγάλες εταιρείες με διαφοροποιημένο στο αποτελούν το μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευές: Απειλή αναστολής δημοσίων και ιδιωτικών έργων λόγω ανατιμήσεων στα υλικά

Αστέρας Βουλιαγμένης: Ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης ξοδεύει μισό δισ. για έξι βίλες (pics)

Σκάνδαλο Theranos: Με ψεύτικες μελέτες φαρμακευτικών κολοσσών εξαπατούσε η Χολμς τους επενδυτές