Ναυτιλία

Αριστείδης Πίττας: Ενίσχυσε τον στόλο της EuroDry με την αγορά ενός ακόμη φορτηγού πλοίου

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Το αγόρασε έναντι του ποσού των 21,2 εκατομμυρίων δολαρίων - Πρόκειται για το M/V Molyvos Luck, μεταφορικής ικανότητας 57.924 τόνων, ναυπηγημένο το 2014

Η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά του Nasdaq, Eurodry, συμφερόντων Αριστείδη Πίττα ανακοίνωσε την απόκτηση έναντι του ποσού των 21,2 εκατομμυρίων δολαρίων,του φορτηγού πλοίου M/V Molyvos Luck, μεταφορικής ικανότητας 57.924 τόνων, ναυπηγημένο το 2014.

Το πλοίο ανήκε σε εταιρεία το όνομα της οποίας δεν ανακοινώθηκε και τη διαχείρισή του είχε η Eurobuylk Ltd. Το πλοίο θα παραδοθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου 2022. Η εταιρεία θα αναλάβει την υπάρχουσα ναύλωση που ανέρχεται στα 13.250 δολάρια ημερησίως.

Η αγορά θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια και μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EuroDry δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξαγορά του M/V Molyvos Luck, ενός Supramax, πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου μεταφοράς που κατασκευάστηκε το 2014. Αυτή η εξαγορά επεκτείνει περαιτέρω τη δύναμη του σύγχρονου στόλου μας σε μια εποχή που τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς υποστηρίζουν πολύ τη συνεχιζόμενη ισχυρή ναυλαγορά, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η πανδημία μπορεί να υποχωρήσει και η ανάπτυξη του παγκόσμιου στόλου αναμένεται να είναι περιορισμένη, όπως αποδεικνύεται από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του βιβλίου παραγγελιών. Με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, αναμένουμε ότι η M/V Molyvos Luck θα συμβάλει σημαντικά στα καθαρά μας έσοδα και στα EBITDA. Η συσσώρευση κεφαλαίων που δημιουργεί ο στόλος μας μάς παρέχει πολλές επιλογές επένδυσης, επέκτασης ή άλλες επιλογές ανταμοιβής μετόχων και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε εκείνες που είναι πιο κατάλληλες προς όφελος των μετόχων μας σε κάθε δεδομένο σημείο.»

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 10 συνολικά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου συνολικής μεταφορικής ικανότητας 726.555 τόνων.

Διαβάστε ακόμα:

«Έμφραγμα» στα συμβολαιογραφεία για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

O …αποσκελετωμένος ιχνηλάτης Απόστολος Βακάκης και η «δίαιτα» της Jumbo στα κινέζικα

Τζόκοβιτς: Κινδυνεύει να πληρώσει ακριβά το «όχι» στο εμβόλιο – Οι χρυσές συμφωνίες με χορηγούς (pics)