Ναυτιλία

Δεκτά τα περισσότερα αιτήματα των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΠ

  • newsroom


Συνεδριάζουν αύριο οι εργαζόμενοι που έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία

Αποδεκτά έκανε τα περισσότερα αιτήματα των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (Cosco), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από διαπραγματεύσεις του υπουργείου Ναυτιλίας με φορείς του Πειραιά και στελεχών της εταιρείας, υπήρξε ένα πλαίσιο ικανοποίησης των αιτημάτων των εργαζομένων, ενώ η Cosco έκανε δεκτή την εφαρμογή βάρδιας και αύξηση της πόστας από τέσσερα σε πέντε άτομα, στη συγκρότηση επιτροπή υγιεινής και ασφαλείας, ενώ καταργεί και την κόντρα βάρδια.

Οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει για αύριο 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει η γενική συνέλευση της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά, προκειμένου να πάρει αποφάσεις.

«Η αδιαλλαξία έσπασε με την αποφασιστική πάλη των εργαζομένων στο λιμάνι και η Cosco αναγκάστηκε να δεχτεί πεντάρα πόστα, κατάργηση των κόντρα βαρδιών και επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας», ανέφεραν οι εργαζόμενοι στο ΣΕΠ, που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο με άλλα εργατικά σωματεία στην πλατεία Κανάρη στον Πειραιά. «Είναι μία πρώτη νίκη που όλοι οι εργαζόμενοι στο λιμάνι θα την κατοχυρώσουμε στην πράξη και συνεχίζοντας τον αγώνα μας για τη συλλογική σύμβαση εργασίας».

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

  • Να διαλευκανθεί η υπόθεση του δυστυχήματος του συναδέλφου τους
  • Να δημιουργηθεί επιτροπή υγιεινής κι ασφάλειας
  • Να, σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες και τα 12ωρα
  • Να μετατραπεί η πόστα σε 6αρα
  • Να υπογραφεί ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες

Διαβάστε ακόμη

Χαλυβουργία Ελλάδος: «Kλείδωσε» το σχέδιο εξυγίανσης – Καταλύτης το HIG

Moderna: Τα οικονομικά αποτελέσματά της κόστισαν $28 δισ. στην αγορά

Blue Origin: Έχασε την αγωγή κατά της NASA για το συμβόλαιο προσελήνωσης $2,9 δισ.