Τα σχέδια του Ομίλου Γκριμάλντι για το νέο ναυπηγικό πρόγραμμα που αφορά και την Minoan Lines ξεδίπλωσε μιλώντας στο newmoney ο Εμάνουελ Γκριμάλντι ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αθήνα.

«Είμαστε προσηλωμένοι στο επενδυτικό μας σχέδιο για το Ηράκλειο της Κρήτης. Όχι μόνο για το λιμάνι αλλά και για την ενίσχυση του στόλου των Mινωικών Γραμμών με δύο νεότευκτα πλοία», ανέφερε και συνέχισε:

«Τον Ιούλιο θα βγούμε προς αναζήτηση προσφορών από τα ναυπηγεία της Ασίας που είναι τα πιο ανταγωνιστικά. Το νέο ναυπηγικό πρόγραμμα θα αφορά εννέα συνολικά Ro Pax εκ των οποίων τέσσερα προορίζονται για τον Όμιλο Γκριμάλντι, τρία για την Finnlines και δύο για τις Μινωικές Γραμμές».

Από δεξιά, ο Εμανουέλ Γκριμάλντι, ο δ/νων σύμβουλος της Minoan Lines, Λουκάς Σιγάλας και ο συντάκτης του newmoney, Μηνάς Τσαμόπουλος

Σε ερώτηση του newmoney αν ο όμιλος θα κοιτάξει και προς τα ιταλικά ναυπηγεία της Fincantieri η απάντηση του Ναπολιτάνου μεγαλοεφοπλιστή ήταν αρνητική και εξήγησε τον λόγο: «Τα ναυπηγεία Fincantieri έχουν εστιάσει στις ναυπηγήσεις κρουαζιερόπλοιων. Οπότε δεν υπάρχει περιθώριο συζητήσεων για τη ναυπήγηση επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων».

Ο Εμάνουελ Γκριμάλντι εκτιμά ότι οι υπογραφές θα μπουν στα τέλη του 2024, ενώ για το κόστος του ναυπηγικού προγράμματος αποκάλυψε στο newmoney ότι θα ανέλθει στα ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Tα πλοία θα έχουν μεταφορική ικανότητα 2.500 επιβατών και πολλά περισσότερα κρεβάτια. Επίσης θα διαθέτουν μεγαλύτερα γκαράζ 3.000 γραμμικών μέτρων έναντι 1.800 που έχουν τα σημερινά του ομίλου.

Διαβάστε ακόμη:

Συμψηφισμοί για όσους «κάηκαν» από τα υψηλά επιτόκια της ρύθμισης οφειλών στην εφορία

ΔΕΗ: Mπίζνες και στα data centers και πρόγραμμα επαναγοράς ίδιων μετόχων έως 10%

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ