Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι επιθεωρήσεις σε πλοία με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Πλακιωτάκης έδωσε εντολή και στο επόμενο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα και πριν την έναρξη της θερινής περιόδου θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και οι επιθεωρήσεις από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στα πλοία ανεξαρτήτως του Λιμένα δραστηριοποίησης τους και αναχώρησης τους.

Οι έλεγχοι και οι επιθεωρήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα εστιάσουν σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των πλόων, με τα ωράρια εργασίας των ναυτικών , με υπεράριθμους επιβάτες, με βλάβες πλοίων και την αποκατάσταση τους καθώς και με καταγγελίες επιβατών για οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με επιβατικά -οχηματαγωγά πλοία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι και επιθεωρήσεις στην ακτοπλοΐα, στους παραπάνω τομείς, διενεργούνται σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σε όλους τους προορισμούς και σε όλα τα λιμάνια απόπλου και κατάπλου.

Διαβάστε ακόμη

Η μάχη του Μητσοτάκη με το «κοντέρ», τα (γνωστά) σενάρια για (μη) αυτοδυναμία, ο Κόπυ με τον Γεωργάτο για την Αίγλη και οι μαχαιριές με τα μερίσματα

Χρηματιστήριο: Η κατρακύλα, η αύξηση του πολιτικού ρίσκου και τα «μαύρα σύννεφα» από το εξωτερικό

Προστασία καταθέσεων ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ για να βάλουν «φρένο» στην κρίση μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank