Έντονο ναυτιλιακό χρώμα είχε το δείπνο για την Ημέρα των Ευχαριστιών που παρέθεσαν χθες το βράδυ, Τρίτη 22 Νοεμβρίου το Propeller Club Port of Piraeus σε συνεργασία με τον Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα ο πρόεδρος του Propeller Club, Kωστής Φραγκούλης δήλωσε ευγνώμων, μεταξύ άλλων: -Για την αξιοσημείωτη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μετά από μία 10ετία οικονομικής κρίσης, ανάκαμψη η οποία βάζει τα θεμέλια για μία νέα Ελλάδα, όπως τόνισε.

-Για το γεγονός ότι η ελληνική ναυτιλία παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας πάνω από την Κίνα και την Ιαπωνία. Ένα επίτευγμα το οποίο δεν έχει τύχει της αναγνώρισης στο βαθμό που του πρέπει.

-Για την εξέλιξη με την υπόθεση των Ναυπηγείων της Ελευσίνας που σηματοδοτεί την αναγέννηση του δεύτερου μεγαλύτερου ναυπηγείου της Ελλάδας. Μαζί με τα ναυπηγεία του Νεωρίου και του Σκαραμαγκά βάζουν τα θεμέλια για την αναγέννησης της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα έναν εξαιρετικά, σημαντικό τομέα για την ναυτιλιακή βιομηχανία και ενισχύουν την ελληνική οικονομία και την Ελλάδα ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητηρίου, Νίκος Μπακατσέλος έκανε ειδική αναφορά στην Ημέρα των Ευχαριστιών και στις ρίζες του αμερικανικού εθίμου της γαλοπούλας.

Τον λόγο πήρε και ο Αμερικάνος πρέσβης Τζορτζ Τσούνης ο οποίος αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας το 2021 και 2023 κάνοντας πρόβλεψη ότι η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί και το 2023. Εστίασε στο γεγονός ότι η χώρα γίνεται ενεργειακός κόμβος γα την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και εξήρε τον γεωπολιτικός ρόλο.

Μίλησε για τον ρόλο της οικογένειας στην ανάπτυξη της Ελλάδας και του ήθους που διακρίνει τους Έλληνες. Και όπως συνηθίζει να λέει “τα καλύτερα για την Ελλάδα είναι μπροστά”.

Διαβάστε ακόμη

Αθωνική Τεχνική: Στο σφυρί τα «ιμάτια» της εταιρείας στην Κέρκυρα (pics)

Disney: Γιατί το «Μαγικό Βασίλειο» φώναξε τον… «μάγο» του (pics)

Trafigura: Η Ευρώπη αποφεύγει την κρίση φυσικού αερίου όχι μόνο τον φετινό χειμώνα αλλά και τον επόμενο