Με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Philanthropy τιμήθηκαν τα αδέλφια Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος επικεφαλής της Arcadia Shipping για το σημαντικό φιλανθρωπικό τους έργο.

Το βραβείο αναγνωρίζει προσωπικότητες των οποίων η γενναιοδωρία και η συμπόνοια έχουν κρίσιμο αντίκτυπο σε περιόδους κρίσεις και ιδιαίτερα σε εποχές όπως η τωρινή όπου η κλιματική αλλαγή επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στην ανθρωπότητα. Οι πληγές από τη συμφορά που έπληξε και κατέστρεψε τη Θεσσαλία είναι ακόμη ανοιχτές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος συνεισέφεραν στις προσπάθειες να ανακουφιστούν και να πατήσουν στα πόδια τους οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών.

«Η προσφορά μας στην κοινωνία είναι για εμάς καθήκον και πηγή έμπνευσης. Αυτό μας έμαθαν οι γονείς μας και ο παππούς μας. Έτσι μεγαλώσαμε. Αν προσφέρεις στον τόπο σου ό,τι άλλο επίτευγμα και να έχεις πετύχει δεν έχει μεγαλύτερη σημασία» ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Αγγελόπουλου ο οποίος προσέθεσε:

«Η σημερινή αναγνώριση μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το έργο μας. Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες μας στην Arcadia και στα πλοία και στο γραφείο για την αφοσίωση τους και την καθημερινή συνεισφορά τους».

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι με τον Δ. Σύμβουλο της Arcadia, Δημήτρη Ματθαίου

Τα αρχικά ESG προέρχονται από τις λέξεις Environment/Περιβάλλον, Society/Κοινωνία και Governance/Διακυβέρνηση και αφορούν τον απόηχο και τις πρακτικές που έχει μια επιχείρηση σε αυτούς τους τομείς.

Τα βραβεία ESG ως ιδέα «γεννήθηκαν» από την ανάγκη των ανθρώπων της ελληνικής ναυτιλίας όχι απλώς για να τιμηθούν αλλά για να παραμένουν πρωτοπόροι απέναντι στις προκλήσεις της εποχής.

Διαβάστε ακόμη:

Εμάνουελ Γκριμάλντι στο newmoney: Τέλος του 2024 οι παραγγελίες για τα νεότευκτα πλοία των Μινωικών

Σκέψεις για παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ

Τα νέα ψηφιακά έργα που αλλάζουν τη χώρα – Σερί εκατοντάδων εκατ. και το 2024

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ