Με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία People Leader τιμήθηκε ο όμιλος Τσάκου για τoν πρωτοποριακό τρόπο εταιρικής διακυβέρνησης των εταιρειών του, για την συμβολή στην εκπαίδευση μέσω του με έδρα τη Χίο, Ιδιωτικού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών» χαρακτηρίσθηκε ως Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ) αλλά και για τις βέλτιστες πρακτικές που επιδεικνύει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, στην προσέλκυση και διατήρηση του ανθρώπινου δυναμικού στην επανακατάρτιση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων, στην υγεία και την ασφάλεια στην εργασία καθώς και στην αξιολόγηση των επιδόσεων.

“ Το ανθρώπινο δυναμικό είναι ο θεμέλιος λίθος για μια επιτυχημένη ναυτιλιακή εταιρεία” ανέφερε ο Γιώργος Σαρόγλου πρόεδρος και COO της εισηγμένης στην αμερικανική κεφαλαιαγορά του NYSE, Tsakos Energy Navigation και προσέθεσε:

“ Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να προσελκύουμε ταλέντα και να εκπαιδεύουμε και να μορφώνουμε τη νέα γενιά ώστε τα παιδιά αυτά να γίνουν οι ηγέτες του αύριο τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα. Εκ μέρους της οικογένειας Τσάκου θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτό το βραβείο”.

Το όραμα του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου είναι να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα και την τεχνογνωσία του ελληνικής ναυτιλίας μέσω της ελληνικής νεολαίας και να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε όλο και περισσότεροι νέες και νέοι να στρέφονται προς τη θάλασσα, συνεχίζεται, με τη φλόγα να είναι άσβεστη.

Το TEENS, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, εφαρμόζει το πλέον σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον τομέα του με ζώνες ενισχυτικής διδασκαλίας κατά εκπαιδευτικούς ομίλους υπό την καθοδήγηση και υποστήριξη του εκπαιδευτικού του προσωπικού, το οποίο χαρακτηρίζεται από υψηλά ποιοτικά εκπαιδευτικά πρότυπα κάνοντας χρήση εργαστηρίων υψηλής τεχνολογίας. Το ΤΕΕΝΣ είναι μοναδικό στο είδος του και υπό την έννοια ότι διαθέτει δικό του εκπαιδευτικό σκάφος για την πρακτική εξάσκηση των μαθητών και μαθητριών του.

Η αναβάθμιση του Λυκείου σε Πρότυπο έρχεται σε αναγνώριση των διαδοχικών επιτυχιών των αποφοίτων του στις κατ’ έτος Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Άξιο μνείας, εν προκειμένῳ, είναι ότι ο χαρακτηρισμός του Λυκείου ως Προτύπου ΕΠΑ.Λ. δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως ρητά αναφέρεται και στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και, επί πλέον, ότι το TEENS λειτουργεί ως  Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία άνευ καταβολής διδάκτρων από τους φοιτώντες σ’ αυτό, εστιάζοντας στη παροχή της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης προς όφελος των σπουδαστών του και της Ελληνικής ναυτιλίας.

Διαβάστε ακόμη 

Προς «ξεκλείδωμα» €15,7 δισ. από το «μαξιλάρι» των ταμειακών διαθεσίμων

Αναδρομικά: Νέος γύρος καταβολών – Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται στο τέλος Μαΐου (vid)

Σκέψεις για παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ