'>

Ναυτιλία

Φράγκου: Ικανοποίηση για τα κέρδη $36,7 εκατ. της Navios Maritime

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Η πρόεδρος και CEO της Navios Maritime ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 0,02 ανά μετοχή για το δ' τρίμηνο

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η ελληνίδα πλοιοκτήτρια Αγγελική Φράγκου για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018 της εισηγμένης στη χρηματιστηριακή αγορά του NYSE, Navios Maritime Partners L.P.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας τόνισε:

«Είμαι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα. Η Navios Partners ανακοίνωσε για το 2018 EBITDA 139,1 εκατομμύρια δολ. και 36,7 εκατομμύρια κέρδη. Από τα αυτά , για το EBITDA τα 31 εκατ. σημειώθηκαν στο δ΄ τρίμηνο του2018 ενώ από τα συνολικά κέρδη τα 5,1 εκατ. αφορούν το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς» και προσέθεσε:

«Η ΝΜΜ διαθέτει στόλο από 38 πλοία. Τα χρονοναυλοσύμφωνα που αφορούν τα πλοία ξηρού φορτίου ήταν κατά 18% υψηλότερα το 2018 σε σύγκριση με το 2017. Ανακοινώνουμε τη διανομή μερίσματος 0,02 ανά μετοχή για το δ’ τρίμηνο» και προσέθεσε:

«Επίσης, συνεχίζουμε να αξιοποιούμε την αδυναμία της ναυλαγοράς των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μέσω του ποσοστού 33,5% που έχουμε στην Navios Containers. Η εισηγμένη Navios Containers διαθέτει στόλο από 30 containerships και έχει έναν αξιοζήλευτο ισολογισμό αλλά και μία αξιοζήλευτη ανταγωνιστική θέση στην αγορά».