Αλλαγή σελίδας για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς, πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το νέα ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας, Αδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι βγήκε η απόφαση επικύρωσης του δικαστηρίου.

Ουσιαστικά με την απόφαση επικυρώνεται η μεταβίβαση των ναυπηγείων Ελευσίνας στην ΟΝΕΧ και αυτόματα θα αποδεσμευτούν τα 125 εκατομμύρια δολάρια που ήδη έχουν καταθέσει οι Αμερικανοί για λογαριασμό του ναυπηγείου.

Όπως έχει γνωστοποιήσει η ΟΝΕΧ,  με την απόφαση του δικαστηρίου για την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας, η  ΟΝΕΧ υπολογίζει ότι από τις  ναυπηγικές μονάδες της Ελευσίνας και της Σύρου, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά 500 πλοία.

Στην Ελευσίνα βρίσκεται σε εξέλιξη το πλάνο επενδύσεων του ναυπηγείου.

Όπως έχει γράψει το newmoney όταν λειτουργήσει πλήρως, το ONEX Elefsis ιδιοκτησίας Πάνου Ξενοκώστα, θα είναι το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας και θα εξυπηρετεί τον ελληνικό εμπορικό στόλο, τον μεγαλύτερο στον κόσμο.  Επιπλέον, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στην περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και στις «πράσινες» ναυπηγικές υπηρεσίες, διευκολύνοντας τη μετάβαση της βιομηχανίας και στην επίτευξη των στόχων μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο όμιλος του Πάνου Ξενοκώστα έχει ήδη εκκινήσει το πρόγραμμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Ναυπηγείου Ελευσίνας, και παραμένει προσηλωμένος στην αναζωογόνηση της εθνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια στη Σύρο.

Στα επόμενα τρία χρόνια ο Όμιλος θα επενδύσει στην Ελλάδα πάνω από 250 – 300 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Τι απέγιναν οι δράσεις της «Έκθεσης Πισσαρίδη» – Πού βρισκόμαστε τρία χρόνια μετά (pic)

Το πλάνο ανάπτυξης της Jumbo εν μέσω αναταράξεων και τα μελλοντικά μερίσματα

Νέος γύρος μακροχρόνιων μισθώσεων για τέσσερα ΞΕΝΙΑ από Κρήτη μέχρι Ξάνθη (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ