Σε ξέφρενο επενδυτικό ράλι ναυπηγήσεων βρίσκεται ο Γιώργος Οικονόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες έβαλε επτά ακόμη παραγγελίες για νεότευκτα πλοία ανεβάζοντας το σύνολο των ναυπηγήσεων σε 40 σε γιάρδες της Κίνας και της Κορέας.

Οι τελευταίες επτά παραγγελίες του ομίλου Cardiff αφορούν δύο suezmax δεξαμενόπλοια, ένα LR2 και τέσσερα φορτηγά Kamsarmax. Τα δύο suezmax δεξαμενόπλοια χωρητικότητας 157.000 DWT θα ναυπηγηθούν στα Jiangsu New Hantong Ship Heavy Industry.

Το LR2 θα ναυπηγηθεί στα New Times ναυπηγεία ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα τρία. Το κάθε ένα έχει χωρητικότητα 115.000 dwt. Και τα τρία θα παραδοθούν μέσα στο 2025.

Τα τέσσερα φορτηγά Kamsarmax θα ναυπηγηθούν στις γιάρδες της Nantong Xiangyu για λογαριασμό της TMS Dry. Στο ίδιο ναυπηγείο ο όμιλος έβαλε τον περασμένο Ιούλιο παραγγελία για τέσσερα ultramax χωρητικότητας 63.500 dwt το καθένα.

Ο Γιώργος Οικονόμου βρέθηκε στην 33η θέση στη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων της παγκόσμιας ναυτιλίας που επιμελείται η βρετανική έκδοση Lloyd’s List.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της Lloyd’s List o όμιλος TMS Group του Οικονόμου έχει περισσότερα από 40 πλοία υπό κατασκευή, αξίας άνω των αξίας 3,5 δισ. dολαρίων.

Η εταιρεία TMS Dry του Γιώργου Οικονόμου είχε περισσότερα από 20 φορτηγά χύδην φορτίου σε παραγγελία σε διάφορα ναυπηγεία στην Κίνα, μεταξύ των οποίων οκτώ πλοία newcastlemaxes εξοπλισμένα με scrubber που παραγγέλθηκαν στην Cosco Shipping Heavy Industries (Yangzhou).

Τα νεότευκτα πλοία έρχονται να συμπληρώσουν στόλο σχεδόν 50 bulkers στο νερό, συμπεριλαμβανομένου ενός ζεύγους 2021-
newcastlemaxes που αποκτήθηκαν μεταχειρισμένα από την αμερικανική Mangrove Partners νωρίτερα το 2023.

Η TMS Tankers, εν τω μεταξύ, διαθέτει 16 νέα δεξαμενόπλοια σε παραγγελία, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμό suezmaxes, aframaxes και δεξαμενόπλοια προϊόντων.

Το βιβλίο παραγγελιών του περιλαμβάνει επίσης επτά πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα αυξήσουν τον στόλο της TMS Cardiff Gas σε 24 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, η πλειονότητα των οποίων είναι μακροχρόνια ναυλωμένα σε μεγάλους ενεργειακούς ομίλους.

Διαβάστε ακόμη

Ανάπτυξη 2,9%, επενδύσεις, αυξήσεις σε μισθούς, Υγεία και Παιδεία φέρνει το 2024

Επίδομα θέρμανσης: Τον Ιανουάριο οι αιτήσεις για όσους «καίνε» ρεύμα

Η περίπτωση Σαμαρά και η ανάλυση του Μαξίμου, ο Χαρδαλιάς ετοιμάζεται για διαχειριστικό έλεγχο στον Πατούλη, η Τρ. Πειραιώς και το Μετοχικό Ταμείο, ο ΟΤΕ, το νέο μάνατζμεντ και η εθελουσία 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ