Δάνειο 24 εκατομμυρίων δολαρίων εξασφάλισε η Lomar Shipping συμφερόντων Γιώργου Λογοθέτη. Αφορά τρία φορτηγά πλοία τύπου Kamsarmax που εντάχθηκαν πρόσφατα στον στόλο της και το εξασφάλισε από την τράπεζα Hamburg Commercial Bank

Σε ανακοίνωσή της στα κοινωνικά δίκτυα η εταιρεία αναφέρει:

“Αυτά τα bulk carriers αποτελούν τμήμα του επενδυτικού μας προγράμματος στον τομέα των φορτηγών πλοίων.

Στη Lomar προσβλέπουμε σε μία συνεχή σχέση με την Hamburg Commercial Bank η οποία διαρκεί για περισσότερα από 30 χρόνια. Πρόκειται για ένα σπουδαίο εταίρο και ηγέτη στον τομέα της παγκόσμιας χρηματοδότησης με ισχυρή τεχνογνωσία στη ναυτιλιακή βιομηχανία”.

Η Lomar ενισχύει τις επενδύσεις της και την παρουσία της στους κλάδους των φορτηγών πλοίων και των πλοίων μεταφοράς χημικών ενώ πουλάει πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Πιο συγκεκριμένα, η Lomar Shipping αποκόμισε καθαρά κέρδη ύψους 900 εκατ. δολαρίων από την πώληση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά τη διάρκεια της μεγάλης ανόδου των ναύλων στον τομέα.

Η βρετανική ναυτιλιακή θυγατρική του ομίλου Libra Groupεισέπραξε περίπου 1,46 δισ. Δολάρια από την πώληση πλοίων κατά τη διάρκεια του διετούς ιστορικού ράλι της εκτίναξης αξιών των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2022, με την παράδοση τεσσάρων πλοίων χωρητικότητας 1.100-teu στην Contships Management του Νικόλα Πατέρα.

Διαβάστε ακόμη:

Οι τελικές αποφάσεις για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Τα παρασκήνια του Λονδίνου με Σούνακ, το «άρπαγμα» Μητσοτάκη με τον Βορίδη, ποιοι πήραν τις δουλειές στα ψηφιακά και το θρίλερ του Βόλου

Γιάννης Λουμάκης (Uni Systems): Κοιτάμε την αγορά για ευκαιρίες εξαγορών σε 4 άξονες (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ