Δυναμική θα είναι η παρουσία της TUI Cruises στην Ελλάδα για το 2022. Αρχές Απριλίου έκανε το ξεκίνημά της με το Mein Schiff 5, που σημαίνει «το πλοίο μου» με 7ήμερες κρουαζιέρες με δύο διαφορετικά δρομολόγια, εναλλάξ, το ένα στο Αιγαίο και το άλλο στο Ιόνιο. Για home port-λιμάνι βάση οι Γερμανοί επέλεξαν το λιμάνι του Ηρακλείου. Εκεί θα διπλώσει στα δρομολόγια με το Mein Schiff 5, και το Mein Schiff Herz.

Για τα σχέδια της εταιρείας στην Ελλάδα μίλησε στο newmoney η Γουίμπκε Μέιερ  και αποκάλυψε όλη τη φιλοσοφία του γερμανικού ομίλου για την κρουαζιέρα αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια όσον αφορά τα ελληνικά λιμάνια:

«Είμαστε η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε τις κρουαζιέρες το καλοκαίρι του 2020 και από τότε καταφέραμε να ταξιδεύουμε αδιάκοπα σε όλο και περισσότερους προορισμούς οι οποίοι ανοίγουν σταδιακά. Η Ελλάδα το 2021 ήταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην εποχή της πανδημίας, με ασφάλεια. Και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μάς έδωσαν αυτή την ευκαιρία» είπε αρχικά και συνέχισε αποτυπώνοντας την εικόνα της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο υπό τις παρούσες συνθήκες:

«Το 2021 είχαμε 35.000 επιβάτες στην Ελλάδα και το 2022 θα έχουμε 120.000 επιβάτες και οι κρατήσεις συνεχίζονται.

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για κρουαζιέρες στη Μεσόγειο και ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο. Φυσικά υπήρξε μία διστακτικότητα όταν οι Ρώσοι εισέβαλαν στην Ουκρανία. Είναι πλήρως κατανοητό ότι ο κόσμος βλέποντας όλες αυτές τις εικόνες τρόμου στην Ουκρανία σκέφτηκε αν θα ήταν συνετό να ταξιδέψουν. Ομως τώρα οι δουλειές επιστρέφουν στην κανονικότητα. Η Γερμανία προσπαθεί να στηρίξει την Ουκρανία όσο μπορεί, δεχόμενη πρόσφυγες, κάνοντας δωρεές».

H CEO της TUI Crises Γουίμπκε Μέιερ με τον δημοσιογράφο Μηνά Τσαμόπουλο

«Από την άλλη εδώ και οι δύο χρόνια οι Γερμανοί δεν αποφάσιζαν να ταξιδέψουν διότι φοβόντουσαν την πανδημία. Όμως τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πιστεύω ότι θα οδηγήσουν σε μία κανονικότητα το καλοκαίρι αυτό».

Η εικόνα της κρουαζιέρας το καλοκαίρι του 2022 σύμφωνα με την CEO της TUI «θα είναι πολύ κοντά σε εκείνη της χρονιάς ρεκόρ του 2019. Υπάρχουν ακόμη υγειονομικοί περιορισμοί όμως ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι πηγαίνοντας κρουαζιέρα δεν είναι επικίνδυνο. Για αυτό θα έχουμε 80% πληρότητα το 2022 παρά την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Έβαλε στο τραπέζι την προοπτική για να κάνει και άλλο ελληνικό λιμάνι home port ο γερμανικός όμιλος:

«Για αυτή τη χρονιά δεν έχουμε στα σχέδια μας άλλο λιμάνι εκτός του Ηρακλείου για home port. Όμως για τα επόμενα χρόνια είναι στα σχέδιά μας» και συμπλήρωσε:

«Επιλέξαμε το λιμάνι του Ηρακλείου γιατί είναι ένα πολύ καλό για εμάς λιμάνι. Έχει εύκολη πρόσβαση μέσω αεροπορικών πτήσεων της TUI, κοντινή η απόσταση από το αεροδρόμιο, η Κρήτη είναι ένα υπέροχο νησί και είναι μία πολύ καλή εμπειρία για τους τουρίστες και τους επισκέπτες».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τρεις αξιωματικοί της γέφυρας είναι Έλληνες, ο Πλοίαρχος Γιώργος Δήμου, ο υποπλοίαρχος Γιάννης Καλαποθάκος και ο υποπλοίαρχος ασφαλείας Γιάννης Ζαφειρόπουλος, ενώ στη μηχανή όλο το πλήρωμα, είναι Έλληνες με επικεφαλής τον Α’ μηχανικό Γιάννη Μαρνέζη. Το πλοίο φιλοξενεί 2.000 επιβάτες και 800 μέλη πλήρωμα.

Διαβάστε ακόμα:

Στο 60%-90% οι κρατήσεις για το Πάσχα – Οι premium προορισμοί (pics)

«Ζεστό χρήμα» €5 δισ. πριν από το Πάσχα στην αγορά

Τζον Κατσιματίδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς των σούπερ μάρκετ» προειδοποιεί για διαρκή αύξηση τιμών στα τρόφιμα