Ναυτιλία

Κωστής Κωνσταντακόπουλος: Η Costamare αγόρασε άλλα 23 φορτηγά πλοία

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Δυναμική είσοδο της εταιρείας στην αγορά της μεταφοράς ξηρού φορτίου αφού στα μέσα Ιουνίου είχε αγοράσει τα πρώτα 14 φορτηγά πλοία της

Δυναμικά επεκτείνεται στον τομέα των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου η εισηγμένη στη αμερικανική χρηματαγορά του NYSE, Costamare INC, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου με επικεφαλής τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα προχώρησε στη συμφωνία για την αγορά άλλων 23 φορτηγών πλοίων τα οποία θα παραλάβει έως τα τέλη του 2021. Θα προστεθούν στα πρώτα 14 που είχε αγοράσει στα μέσα Ιουνίου και ήδη έχουν παραληφθεί κάνοντας είσοδο γα πρώτη φορά στον τομέα αυτό.

Η εταιρεία αποφάσισε να επενδύσει στα φορτηγά μέρος από τα κέρδη από προέρχονται από το ράλι ανόδου της ναυλαγοράς των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Γιατί και η ναυλαγορά ξηρού φορτίου γνωρίζει πιένες.

Την εβδομάδα 19-25 Ιουλίου 2021, όπου καταγράφονται τα πιο πρόσφατα στοιχεία και σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενή της, ο δείκτης ναυλαγοράς αυξήθηκε κατά 5,3% από τις 3.039 στις 3.199 μονάδες πάνω από το όριο των 3.000 μονάδων.

Η Costamare με ιστορία 47 ετών, είναι η τρίτη στο κόσμο εταιρεία με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με στόλο από 87 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 581.000 και 37 συνολικά φορτηγά πλοία άνω του 1,5 εκατομμυρίου συνολικής χωρητικότητας.

Όσο αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας το β΄τρίμηνο του 2021 είχε κέρδη 82,8 εκατομμυρίων δολαρίων, 0,67 σεντ ανά μετοχή.

Διαβάστε ακόμα:

Κόρες – διάδοχοι στο τιμόνι της ελληνικής ναυτιλίας

Στέλιος Χατζηιωάννου: Η easy είσοδος του sir στο delivery και τις αστικές μεταφορές

Τουρκία: Με ποινή κάθειρξης 15 ετών κινδυνεύουν χρήστες της εφαρμογής Bylock