Έναν χρόνο μετά τη βράβευση της M/MARITIME ως η «Εταιρεία Φορτηγών Πλοίων της χρονιάς» για το 2019 (Dry Cargo Company of the Year) στο πλαίσιο των βραβείων Lloyd’s List Greek Shipping Awards, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται έχοντας δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο και οικολογικό στόλο φορτηγών πλοίων.

Η εταιρεία αγόρασε από τη Scorpio δύο ultramaxe φορτηγά πλοία χωρητικότητας 60.000 τόνων dw το καθένα. Είναι ναυπηγημένα το 2016 στα ιαπωνικά ναυπηγεία Mitsui Engineering & Shipbuilding Shipyard και είναι super environmental friendly.

Mε την παράδοση των δύο αυτών πλοίων που είναι προγραμματισμένη για το α’ τρίμηνο του 2021 η εταιρεία θα έχει στο στόλο της συνολικά τέσσερα αδελφά ultramax φορτηγά πλοία που είναι κατασκευασμένα στην ίδια γιάρδα. Πέρσι τον Σεπτέμβριο είχε παραλάβει τα «Kassiopi.gr» και «Atalanti.gr».

Ο συνολικός αριθμός του στόλους της θα ανέλθει στα 19 πλοία εκ των οποίων τα 17 είναι είναι υπό τη διαχείριση της M/Maritime και δυο σε μακροχρόνια ναύλωση.

Έχοντας ναυπηγήσει και παραλάβει μέσα σε τρία χρόνια περισσότερα από 10 πλοία από τα καλύτερα ναυπηγεία της Ιαπωνίας, η Μ/ΜΑRITIME δημιούργησε σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού με διακεκριμένους συνεργάτες σε όλους τους κλάδους της ναυτιλίας σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ιαπωνία.

Ήταν η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία και μάλιστα Ελληνική που τίμησε με την υποστήριξή της την παράδοση των ιαπωνικών ναυπηγείων.

Διαβάστε περισσότερα:

Κορωνοϊός – Ελλάδα: 2.199 νέα κρούσματα – «Έκρηξη» θανάτων

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πώς θα το πάρουν (vid)

Τι θα γίνει με το ημιτελές mall του Βωβού στον Βοτανικό