Το πρώτο Capesize φορτηγό πλοίο διπλού καυσίμου -LNG powered- παρέλαβε ο Όμιλος Αγγελικούση.

Πρόκειται για το «Ubuntu Unity» το οποίο εντάχθηκε στον στόλο της Maran Dry Management και θα ταξιδεύει με την ελληνική σημαία αφού το ενέγραψαν στο Ελληνικό Νηολόγιο.

To «Ubuntu Unity» όπως και το αδελφό του «Ubuntu Community» αποτελούν μέρος ενός resale deal που πραγματοποίησε ο -ελληνικών συμφερόντων- όμιλος με επικεφαλής την Μαρία Αγγελικούση.

Η εταιρεία αναφέρει:

«Είμαστε υπερήφανοι που καλωσορίζουμε το πρώτο μας Capesize διπλού καυσίμου, το Ubuntu Unity, στο στόλο της Maran Dry Management. Παραδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023 από τη Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co., Ltd. (SWS) και θα φέρει την ελληνική σημαία. Με χωρητικότητα φορτίου περίπου 190.000 mt, ολικό μήκος (LOA) 299,9 μ. και πλάτος 47,5 μ, το πλοίο σχεδιάστηκε για να περιλαμβάνει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, ενώ παράλληλα είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Του ευχόμαστε ήρεμους ανέμους και επόμενες θάλασσες και ευχαριστούμε την ομάδα MDM επί του πλοίου και στη στεριά για αυτή τη σημαντική παράδοση».

 

 

Διαβάστε ακόμα

Το πανηγύρι και τα νευράκια με τα γκάλοπ, οι χρυσές μεζονέτες στο Κεφαλάρι, η διόρθωση του Χ.Α και η ΔΕΗ

Αυτά είναι τα κορυφαία παλαιωμένα τσίπουρα – Η τέχνη της απόσταξης και η μαγεία των βαρελιών

Πώς το κτίριο του Χυτήρογλου μεταμορφώθηκε στο ξενοδοχείο The Dolli της Grecotel με διαμερίσματα που θυμίζουν εκλεκτικό Παρίσι