Την ετήσια εκδήλωση επιβράβευσης της αριστείας νέων σπουδαστών, καθώς και τιμητικής αναγνώρισης συνταξιούχων ναυτικών με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία πραγματοποίησε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και η ΣΥΝΕ-ΕΝΩΣΙΣ απόψε Τρίτη 19 Ιουλίου στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν οι καθιερωμένες υποτροφίες της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, τιμώντας τη μνήμη του Αντωνίου Χανδρή, τη μνήμη του Ιωάννη Αγγελικούση, τη μνήμη του Νικολάου Τραυλού, τη μνήμη του Σταύρου Νταϊφά, καθώς και η υποτροφία που χορηγεί η εταιρεία «ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ Α.Ε».

Επίσης, απονεμήθηκαν οι 15 υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών προδιδακτορικού επιπέδου, πλήρους μονοετούς φοίτησης, ύψους 15.000 ευρώ έκαστη, για σπουδές σε Πανεπιστήμια τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, με έναρξη φοίτησης το Φθινόπωρο του 2022, από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ανέφερε:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου για την εκδήλωσή μας, που τιμούμε ανθρώπους για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι.

Καταρχάς, τιμούμε τους δικούς μας ανθρώπους! Τους ναυτικούς μας με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία!

Ανθρώπους που προσέφεραν ολόκληρη τη ζωή τους στη θάλασσα.

Που έχουν στερηθεί τις οικογένειες τους και οι οικογένειες τους, τους έχουν στερηθεί.

Στο πρόσωπό τους καταξιώνεται το ναυτικό επάγγελμα. Αποτελούν το φωτεινό παράδειγμα που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τον κοινό στόχο που έχουμε με την Πολιτεία, την αναβίωση της ναυτοσύνης των Ελλήνων.

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την αφοσίωση τους στη ναυτοσύνη.

Σήμερα τιμούμε, επίσης, την αριστεία νέων ανθρώπων».

Στη συνέχεια η κυρία Τραυλού αναφέρθηκε στο πρόγραμμα υποτροφιών:

«Ως Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ η εκπαίδευση βρίσκεται στο επίκεντρο των δράσεων μας και ιδιαίτερα το Πρόγραμμα Υποτροφιών μας αποτελεί εδώ και χρόνια, προτεραιότητά μας. Στο πρόσωπο των νέων αυτών ανθρώπων που απονέμουμε την υποτροφία των μεταπτυχιακών σπουδών της επιλογής τους, αναγνωρίζουμε τους εμπνευστές της γενιάς τους, αναγνωρίζουμε τα θετικά μας πρότυπα.

Είναι οι οδηγοί μας σε ένα μέλλον ελπιδοφόρο ως κοινωνία, ως χώρα.

Αγαπητές και αγαπητοί υπότροφοι, είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για τη σκληρή δουλειά σας, για την πίστη σας σε σας τους ίδιους, στις δεξιότητες σας, στις δυνατότητες σας, στα «θέλω» σας.

Υπερήφανοι, όμως, είμαστε και για τους γονείς σας που τιμούν έμπρακτα, μέσα από τη δική σας πρόοδο, αριστεία, διάκριση, τη δύναμη της οικογένειας.

Συνεχίστε να ονειρεύεστε και να συμβάλλετε σε ένα κόσμο καλύτερο, με το δικό σας στίγμα και τη δική σας θέληση για εξέλιξη.

Ως Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, θα συνεχίσουμε να συν – ενώνουμε για το κοινό καλό, ναυτιλία, κοινωνία και Πολιτεία».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Οικονομικών, κος Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Κων/νος Κατσαφάδος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Πρόεδρος του ΝΑΤ κος Κων/νος Τσαγκαρόπουλος, εκπρόσωπος της ναυτεργασίας καθώς και μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας.

Διαβάστε ακόμη:

Το χειρότερο δυνατό σενάριο – Η Κομισιόν δεν περιμένει επαναλειτουργία του Nord Stream

25 ή 50: Πόσες μονάδες πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια η ΕΚΤ;

Έρευνα: Πόσο αυξήθηκε η τιμή της βενζίνης – Πόσα λίτρα αγοράζουμε με έναν μέσο μισθό σε κάθε χώρα (infographic)