Δέκα δισεκατομμύρια δολάρια έχει επενδύσει τα δύo τελευταία χρόνια η κορυφαία Liner εταιρεία, η MSC συμφερόντων του μεγιστάνα Τζιανλουίτζι Απόντε. Μέσα στα χρόνια της πανδημίας η ελβετο-ιταλικών συμφερόντων εταιρεία τακτικών γραμμών σκαρφάλωσε στην κορυφή της λίστας ξεπερνώντας τη δανέζικη Maersk και από τότε δεν ξανακοίταξε πίσω. Σύμφωνα με διεθνείς ναυλομεσιτικούς οίκους από τον Αύγουστο του 2020 η MSC έχει αγοράσει 263 μεταχειρισμένα-second hand πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας ενός εκατομμυρίου εμπορευματοκιβωτίων. Σύμφωνα με τη VesselsValue, το ακριβές ποσό που έχει δώσει υπολογίζεται στα 9.4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, η MSC αναδείχθηκε η πιο αξιόπιστη εταιρεία σύμφωνα με εταιρεία αναλύσεων Sea-Intelligence η οποία παρακολουθεί τα δρομολόγια των Liner εταιρειών σε 34 εμπορικές διαδρομές.

Η αξιοπιστία των δρομολογίων της έφτασε το 63,4% και της Μaersk το 61,7%. Οι επόμενες οκτώ εταιρείες του Top 10 κατέγραψαν επιδόσεις μεταξύ 50%-60% ενώ τέσσερις είχαν ποσοστό 40%-50%. Ο μέσος χρόνος καθυστέρησης υποχώρησαν μέσα στον Νοέμβριο σε 5,04 μέρες.

Ο δείκτης αξιοπιστίας έφτασε το 56,6% τον Νοέμβριο του 2022 από 30,9% τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς.  Η MSC έχει κάνει το πρώτο βήμα στις αερομεταφορές μέσω της MSC Air Cargo ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των πελατών και ως συμπληρωματική υπηρεσία στις λύσεις μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η MSC Air Cargo θα είναι πλήρως και επισήμως επιχειρησιακή από τις αρχές του 2023 με τέσσερα αεροσκάφη Boeing 777-200F με το σήμα MSC τα οποία θα διαχειρίζεται η Atlas Air, θυγατρική της Atlas Air. Worldwide Holdings, Inc.

Η δανέζικη Maersk, δεύτερη μεγαλύτερη liner παγκοσμίως, από τον περασμένο Απρίλιο δημιούργησε αεροπορικό τομέα και πλέον διαθέτει έναν στόλο από 15 αεροπλάνα. Η Maersk περιμένει ότι θα έχει ρευστότητα άνω των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ερντογάν κι εμείς, η επενδυτική βαθμίδα, τα 123 εκατ. του ΠΑΟ, το deal που ναυάγησε και ο Μάχος

Ταμείο Ανάκαμψης: 300 νέες επενδύσεις 10 δισ. ευρώ με σύστημα «20-35-45»

Πάει για καλοκαίρι η διασύνδεση ταμειακών με τα POS και την εφορία