Για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους το 2004, τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία της Lloyd’s List δεν θα παρουσιαστούν μπροστά σε ένα μεγάλο ναυτιλιακό κοινό που θα συγκεντρωθεί στην Αθήνα.

Αλλά η πανδημία του κορωνοϊού δεν στάθηκε εμπόδιο στα Βραβεία του 2020, τα οποία θα παρουσιαστούν αντ’ αυτού σε μια διαδικτυακή ψηφιακή εκδήλωση την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το γεγονός ότι τα Βραβεία θα πραγματοποιηθούν αποτελεί πρωτίστως αναγνώριση της ανθεκτικότητας και του ρόλου της ελληνικής ναυτιλίας, που φυσικά συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς διακοπή παρά τις πολλές προκλήσεις που δημιούργησε η κρίση της Covid-19.

«Πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας προς τη ναυτιλιακή κοινότητα να διασφαλίσουμε ότι τα Βραβεία θα αναγνωρίσουν τα πολλά επιτεύγματα του κλάδου το 2020», δήλωσε ο ανταποκριτής της Lloyd’s List στην Ελλάδα Nigel Lowry, ο οποίος και διευθύνει την ετήσια εκδήλωση.

«Αποτελεί σίγουρα πρόκληση να βρούμε πώς θα διοργανώσουμε την τελετή απονομής των βραβείων διαδικτυακά και να διατηρήσουμε τον ενθουσιασμό μιας δια ζώσης εκδήλωσης, αλλά το βλέπουμε και ως μια ευκαιρία, καθώς ελπίζουμε ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε νέους ανθρώπους της ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων και θεατών εκτός Ελλάδος, οι οποίοι θα δουν την τελετή απονομής των Βραβείων για πρώτη φορά.»

Παρά τη νέα διαδικτυακή μορφή τους, τα Βραβεία συνέχισαν να προσελκύουν εκπληκτική υποστήριξη, με την ClassNK να χορηγεί την Εκδήλωση και την China Classification Society να χορηγεί τη παραδοσιακή πρόποση με σαμπάνια προς τιμήν της ελληνικής ναυτιλίας. Οι χορηγοί διευρύνθηκαν με την προσθήκη της Vernicos Scafi Tugs & Salvage ως χορηγό Δεξίωσης Καλωσορίσματος και του UK Ship Register ως χορηγό του Bραβείου για την Επίτευγμα στην Eκπαίδευση ή την Kατάρτιση. Και τα 18 Βραβεία της εκδήλωσης υποστηρίζονται από χορηγούς.

Η Lloyd’s List, ο διεθνής πάροχος πληροφόρησης σε θέματα ναυτιλίας από το 1734, διοργανώνει την εκδήλωση από το 2004 και τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία είναι πλέον η καλύτερα υποστηριζόμενη και μεγαλύτερη διοργάνωση ναυτιλιακών βραβείων στον κόσμο.

Η επιλογή των νικητών είναι ευθύνη μιας επιτροπής κριτών από τον κλάδο, που ανανεώνεται μερικώς στην σύνθεσή της από χρόνο σε χρόνο. Η κριτική επιτροπή του 2020 έχει έναν ιδιαίτερο αέρα φρεσκάδας, αφού τα μισά μέλη κάνουν το ντεμπούτο τους στην επιτροπή.

Η εκδήλωση, στην οποία θα αποκαλυφθούν οι νικητές των 18 βραβείων, είναι μια δωρεάν εκδήλωση που θα μεταδοθεί στο www.lloydslist.com και στο www.greekshippingawards.gr την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 18.30 ώρα Αθήνας.

Κριτική Επιτροπή, σε αλφαβητική σειρά:

Δανάη Μπεζεντάκου – Concept Founder, Young Executives Shipping Forum

Σεμίραμις Παληού – Πρόεδρος της Helmepa

Γεώργιος Δ. Πατέρας – Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Έλπη Πετράκη – Πρόεδρος της WISTA Hellas

Ελένη Πολυχρονοπούλου -Πρόεδρος της Hemexpo

Δημήτρης Φαφαλιός – Πρόεδρος της Intercargo

Χαράλαμπος Φαφαλιός – Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου

Κωστής Φραγκούλης – Πρόεδρος του Propeller Club, Port of Piraeus

Καπετάν Γιάννης Χαλάς – General Secretary of the Panhellenic Seamen’s Federation

Nigel Lowry – Ανταποκριτής της Lloyd’s List στην Αθήνα

Διαβάστε ακόμη:

ONEX: Δεν ζήτησε παράταση της προθεσμίας για τον διαγωνισμό για τα

PwC: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στη ναυτιλία – Από την προγραμματισμένη στην προληπτική συντήρηση πλοίων

Celestyal Cruises: Προσφορές «Black Friday» και «Hero Discount» για εργαζόμενους στην Υγεία