Το νέο βιβλίο του Προέδρου της OnLine Data, Νίκου Ροδόπουλου, «Ο αυτονόητος μετασχηματισμός» από τις εκδόσεις ΕΥΡΑΣΙΑ παρουσιάστηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Το βιβλίο προλόγισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, η Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις, Δρ. Φαίη Μακαντάση και η καθηγήτρια και Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. στην Ναυτιλία του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Δρ. Μαρία Μποϊλέ.

Οι παρεμβάσεις για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα που περιγράφονται στο βιβλίο, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς από όλους τους ομιλητές, οι οποίοι συνέκλιναν στην άποψη ότι οι πολιτικές και οι απαραίτητες στρατηγικές του βιβλίου, αποτελούν μονόδρομο για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την κοινωνική ευμάρεια της πατρίδας μας.

Ο Βασίλης Κορκίδης αναφέρει «ότι το νέο βιβλίο μεταφέρει τη συμπυκνωμένη εμπειρία επαληθεύοντας το αρχαίο γνωμικό που αποδίδεται στον Πιττακό τον Μυτιληναίο : «Γνοὺς πρᾶττε. Να ενεργείς έχοντας γνώση».

Η Δρ. Μαρία Μποϊλέ έδωσε έμφαση στις προσεγγίσεις του Νίκου Ροδόπουλου για την ευθύνη της ηγεσίας και της επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της σύνδεσης της ακαδημαϊκής γνώσης με την πραγματική οικονομία. Ανέδειξε τη δράση του στη συμβουλευτική επιτροπή αγοράς του μεταπτυχιακού της ναυτιλίας, αλλά και στην επιρροή του στους νέους επιστήμονες, μέσω των διαλέξεών του.

Η Δρ. Φαίη Μακαντάση αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο του Νίκου Ροδόπουλου για τη διαΝΕΟσις και την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας, αλλά και στις καθόλα επιβεβαιωμένες προβλέψεις του για τις διαταραχές του πληθωρισμού και την οικονομική πορεία του τόπου.

Ο Γιάννης Μανιάτης αναφέρθηκε στο σύνολο του έργου του Νίκου Ροδόπουλου, τις προσεγγίσεις σε θέματα ενέργειας, ασφάλειας και στρατηγικής που εμφανίζονται συνεχώς ως κεντρικοί άξονες στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Επίσης, αναφέρθηκε στις διαλέξεις του Νίκου Ροδόπουλου στους μεταπτυχιακούς μαθητές του, επισημαίνοντας την επάρκεια γνώσης και την ευρεία αποδοχή του.

Ο βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος σχολίασε ότι ο «Νίκος, γκουρού των logistics και διανοητής της οικονομίας, με λόγο ευθύ και με εύρος απόψεων μιλάει για τις σύγχρονες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις».

Το βιβλίο «ο αυτονόητος μετασχηματισμός» έχουν σχολιάσει στο οπισθόφυλλο οι κ.κ. Νίκος Παπαθανάσης αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας πρώην αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης και ο Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης πρόεδρος του ιδρύματος Ευγενίδου.

Διαβάστε ακόμη:

Τουρισμός: Το 2022 θα είναι μία ακόμα δύσκολη χρονιά

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας

ΥΠΕΝ: Τι αλλάζει η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος