Η εισηγμένη sτην κεφαλαιαγορά της Νέας Υόρκης- New York Stock Exchange, Τsakos Energy Navigation ολοκλήρωσε τα ναυπηγικό της πρόγραμμα που αφορούσε την κατασκευή τεσσάρων δεξαμενόπλοιων τύπου aframax. Πριν δύο ημέρες παρέλαβε το «Ithaki DF» ενώ προηγήθηκαν το «Njord DF», το «Ran DF» και το «Chios DF».

Tα τέσσερα δεξαμενόπλοια τύπου aframax έχουν κινητήρα καύσης LNGς. Και στα τέσσερα υψώθηκε η ελληνική σημαία και είναι τα πρώτα αυτής της τεχνολογίας που εντάσσονται στο ελληνικό νηολόγιο.

Είναι χωρητικότητας 116.000 dwt το καθένα και είναι ήδη χρονοναυλωμένα για 10 χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου, στη νορβηγική εταιρεία ενέργειας Equinor με την οποία η ΤΕΝ έχει σταθερή και εποικοδομητική συνεργασία εδώ και 15 χρόνια.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΝ, δρ Νίκος Τσάκος σχολιάζει: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια να δημιουργήσουμε έναν 100% «πράσινο στόλο» μέχρι το 2030 με πλοία νέας υπερσύγχρονης τεχνολογίας. Έχουμε εισέλθει σε μία νέα και συναρπαστική περίοδο ανάπτυξης της εταιρείας. Βάζουμε τις βάσεις για τα επόμενα 30 χρόνια. Το έργο μόλις άρχισε».

Το ναυπηγικό πρόγραμμα

Το συνολικό ναυπηγικό πρόγραμμα της ΤΕΝ περιελάμβανε πλέον συνολικά 12 πλοία. Έχουν παραληφθεί έξι και απομένουν, δύο shuttle Tankers, δύο suezmax και δύο MR2.

Διαβάστε ακόμη

Από κτίρια-φαντάσματα, σε 5στερα resort: Τα ιστορικά ελληνικά ξενοδοχεία που μαγεύουν τους επισκέπτες (pics)

Καταιγισμός αξιολογήσεων και αναβαθμίσεων μέσα στο 2024 για την ελληνική οικονομία

Πώς η PetroGaz μπήκε σε κάθε ελληνικό σπίτι – Επί 70 χρόνια εφοδιάζει τη χώρα με υγραέριο (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ