Ακόμη μία πολύ σημαντική βράβευση  για την ελληνική ναυτιλία. Αυτή τη φορά στο πρόσωπο του Νίκου Τσάκου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά, Tsakos Energy Navigation.

Πιο συγκεκριμένα, τιμήθηκε στη Νέα Υόρκη με το βραβείο του επιτυχημένου επιχειρηματία στη Ναυτιλία  στο πλαίσιο των 27ων Διεθνών Ναυτιλιακών Hall of Fame Bραβείων-International Maritime Hall of Fame Awards..

Η ΤΕΝ στα 28 χρόνια πορεία της  στα επιχειρηματικά νερά της θαλάσσιας βιομηχανίας μεγάλωσε και αναπτύχθηκε. Ο στόλος από τέσσερα πλοία έχει σήμερα 67 συνολικής μεταφορικής ικανότητας 7,6 εκατ. τόνων dw, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η ελληνόκτητη ναυτιλία είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως δύναμη στον κλάδο. Από αυτά 64 είναι δεξαμενόπλοια και τρία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG.

Τα δεξαμενόπλοια του Ομίλου Τσάκου μεταφέρουν 550 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που σημαίνει επτά ημέρες παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας.

Σε μία χρονική περίοδο γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες για τον  κλάδο των δεξαμενόπλοιων η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Tsakos Energy Navigation παρουσίασε έσοδα 140 εκατομμυρίων δολαρίων και διαχειριστικά έσοδα 2,2 εκατομμυρίων το α’ τρίμηνο του 2021. Τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου θα ανακοινωθούν απόψε, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε την περίοδο αυτή κατά την οποία οι ναύλοι ήταν χαμηλοί για να βγάλει σε δεξαμενισμό μεγάλο αριθμό πλοίων ώστε να είναι πανέτοιμα ενόψει της αναμενόμενης ανόδου της ναυλαγοράς δεξαμενόπλοιων. Παρά τον δεξαμενισμό πλοίων, δραστηριοποιήθηκε το 92% του στόλου το συγκεκριμένο τρίμηνο.

Ο μέσος όρος των ναύλων ανήλθε στα 18.121 δολάρια. Το EBITDA είναι 37,3 εκατομμύρια, για το α’ τρίμηνο  ενώ χάρις της σφιχτής πολιτικής  τα ημερήσια έξοδα του στόλου μειώθηκαν κατά 6% από 7.886 στα 7.426 δολάρια παρά τους δεξαμενισμούς και τις δυσκολίες για αλλαγές πληρωμάτων λόγω των αυστηρών περιορισμών.

Διαβάστε ακόμη:

Λάθος οι φόροι που επιβλήθηκαν σε αναδρομικά των συνταξιούχων

Γιώργος Mούχαλης: Από το πρατήριο τσιγάρων στην επιτυχία των Kiosky’s και στο χρυσό deal με την Delivery Hero

ΔΕΗ: Έπεσαν οι υπογραφές για το μεγαλύτερο πράσινο ντιλ με τη γερμανική RWE