Πριν από 50 χρόνια άνοιξε τις πόρτες του στην Ακτή Μιαούλη ένα γραφείο το οποίο έμελλε να εξελιχθεί σε δυνατό παράγοντα στα δρώμενα της ελληνικής ναυτιλίας. Εκπροσωπούσε το Νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ.
Η εξέλιξη στην πορεία του χρόνου είναι εντυπωσιακή. Εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο περιφερειακό γραφείο της εταιρείας, το οποίο καθιέρωσε το Νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ σε βασική επιλογή ξένης σημαίας από τους Ελληνες πλοιοκτήτες.

Η International Registries Inc. και οι θυγατρικές της (IRI) παρέχουν διοικητική και τεχνική υποστήριξη στο Νηολόγιο της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ και διατηρούν δίκτυο 28 γραφείων, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε σημαντικά ναυτιλιακά και οικονομικά κέντρα σε όλο τον κόσμο με ολοκληρωμένες υπηρεσίες δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να εξυπηρετούνται άμεσα και σε τοπική ώρα.

Το γραφείο του Πειραιά, το οποίο επιτελεί καθοριστικό ρόλο στην περιφερειακή ανάπτυξη και υποστήριξη σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Μαύρη Θάλασσα, βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη του νηολογίου, με αποτέλεσμα το άνοιγμα επιπλέον γραφείων στην Κωνσταντινούπολη και το Ντουμπάι.
Με βάση τα στοιχεία έως και τις 30 Απριλίου, ο στόλος του νηολογίου διαθέτει 5.655 πλοία ολικής χωρητικότητας (gross tons/GT) πάνω από 201 εκατομμύρια και περιλαμβάνει διάφορους τύπους πλοίων, όπως πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, εμπορευματοκιβωτίων, υγροποιημένου αερίου, δεξαμενόπλοια, επιβατηγά, καθώς επίσης και κινητές μονάδες γεώτρησης ανοιχτής θάλασσας και αντίστοιχα πλοία υποστήριξής τους.
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τα στοιχεία έως και 31 Μαρτίου, η ολική χωρητικότητα των πλοίων ελληνικών συμφερόντων αντιστοιχεί στο 33% της συνολικής ολικής χωρητικότητας του νηολογίου. Εδώ και πολλά χρόνια το Νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ αποτελεί κύρια επιλογή ξένης σημαίας για τους Ελληνες πλοιοκτήτες και διαχειριστές πλοίων.

«Επικεντρωνόμαστε πάντα στην εξασφάλιση της εμπιστοσύνης και του σεβασμού των πελατών μας», αναφέρει  στο «business stories» ο Chief Commercial Officer και Managing Director του γραφείου του Πειραιά Θεόφιλος Ξενακούδης. «Η εξυπηρέτηση των πελατών μας είναι ο κινητήριος μοχλός για ό,τι κάνουμε: από την εφαρμογή νέων ψηφιακών λύσεων για την απλοποίηση των λειτουργιών έως την παροχή εξειδικευμένης τεχνικής υποστήριξης σε τεχνολογίες αιχμής».

Ο ίδιος, που βρίσκεται στο νηολόγιο για πάνω από 20 χρόνια, έχει δει την αλλαγή στις προτεραιότητες και τις συνθήκες της αγοράς στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

Οπως αναφέρει, «πριν από δύο δεκαετίες η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ήταν επικεντρωμένη στο να συμμορφώνεται απόλυτα με τους διεθνείς κανονισμούς. Σήμερα η ίδια ναυτιλιακή κοινότητα ηγείται των προσπαθειών του κλάδου όσον αφορά την απανθρακοποίηση και την κάλυψη των επικείμενων απαιτήσεων για βιωσιμότητα. Συζητάμε για τη βιωσιμότητα και την τήρηση των κανονισμών σε κάθε συνάντηση και πραγματικά οι συζητήσεις πάνω σε αυτά τα ζητήματα είναι ενθουσιώδεις και συχνά περιστρέφονται γύρω από καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις».

Με ορίζοντα τους στόχους του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) σε πρώτη φάση το 2030, το Νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην υποστήριξη των πλοιοκτητών και των διαχειριστών πλοίων, καθώς αυτοί χαράσσουν μια πορεία συμμόρφωσης με αυτές τις απαιτήσεις. Αυτές οι επενδύσεις έχουν ξεκινήσει πάνω από μία δεκαετία με την επέκταση των περιφερειακών γραφείων και τη στοχευμένη στελέχωση του νηολογίου με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό στις προηγμένες τεχνολογίες και τα εναλλακτικά καύσιμα.

«Παρόλο που δεν γνωρίζαμε ποιοι θα ήταν οι στόχοι, κοιτάξαμε στο μέλλον και ήταν σαφές ότι για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας θα χρειαζόταν να έχουμε μαζί μας τους καλύτερους, ανεξάρτητα από το μέρος όπου μπορεί να βρίσκονται», εξηγεί ο κ. Ξενακούδης.

Η προσεκτική αυτή στελέχωση οδήγησε στη δημιουργία εξειδικευμένων τεχνικών ομάδων προκειμένου να παρέχουν την καλύτερη δυνατή υπηρεσία και υποστήριξη. Αυτές οι ομάδες, καθώς και όσες ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το φυσικό αέριο, αξιολογούν νέες και εναλλακτικές πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των πλωτών υπεράκτιων ανεμογεννητριών, όπως επιλογές και λύσεις για καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και άλλα. Το Νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ συμμετέχει σε projects έρευνας και ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο και χάρη στην τεχνογνωσία αυτών των ομάδων προσφέρει στους πελάτες γνώση και πρακτική εμπειρία σχετικά με τις αναδυόμενες τεχνολογίες και λύσεις.

«Οι πελάτες μας επωφελούνται άμεσα από τη συμμετοχή μας σε τέτοια projects και συλλογικές προσπάθειες της αγοράς. Επίσης, μέσα από τις ισχυρές επαγγελματικές συνεργασίες μας μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας επιπλέον πληροφορίες, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο. Με τόσες διαφορετικές διαδρομές προς την απανθρακοποίηση, το εύρος και το βάθος γνώσεων των έμπειρων στελεχών μας, καθώς και η συνεργασία τους με φορείς της αγοράς παρέχουν ασυναγώνιστη πληροφόρηση και υποστήριξη στους πελάτες μας, καθώς λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για την εκπλήρωση απαιτήσεων του Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης (EEXI), των ετήσιων αξιολογήσεων του Δείκτη Ενεργειακής Εντασης Ανθρακα (CII) και των στόχων του 2030», σημειώνει ο κ. Ξενακούδης και καταλήγει:

«Σχεδιάζοντας μακροπρόθεσμα το Νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ συνεχίζει να επενδύει στο γραφείο του Πειραιά και στις τεχνικές υπηρεσίες παγκοσμίως, διευκολύνοντας τους πελάτες να αντιμετωπίσουν το μέλλον. Καθώς οι απαιτήσεις των πλοιοκτητών και διαχειριστών πλοίων αυξάνονται συνεχώς, το Νηολόγιο των Μάρσαλ ενισχύει ενεργά την τεχνολογία και τις ψηφιακές επιλογές, έτσι ώστε να μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους ακόμα περισσότερο.

Το συνεχές ενδιαφέρον μας για το μέλλον, σε συνδυασμό με τη δυναμική προετοιμασία στην αντιμετώπιση των αναγκών των πελατών, προσέδωσε στο Νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ τη φήμη ως το πιο καινοτόμο και επικεντρωμένο στον πελάτη, δύο χαρακτηριστικά που διαμόρφωσαν το γραφείο του Πειραιά».

Διαβάστε ακόμη 

PAL Α.Ε.: Η ελληνική εταιρεία που εξάγει σε 30 χώρες συσκευασίες τροφίμων (pics)

Νέα επένδυση στη Φοινικιά της Σαντορίνης

FTI: Ψυχραιμία και σκεπτικισμός στους φορείς του ελληνικού τουρισμού μετά το «κανόνι» του tour operator

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ