Σταθερά ανοδικά κινείται  το λιμάνι του Ηρακλείου στον κλάδο  της κρουαζιέρας. Είναι  προορισμός για τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων.

Το α΄ τετράμηνο 2024, επισκέφτηκαν το λιμάνι του Ηρακλείου 58.098 επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφηκε και στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων.

Το μεγαλύτερο ποσοστό προέλευσης των επιβατών για το 2024 αποτελούν οι Γερμανοί με 32%, ακολουθούν οι Αμερικάνοι, οι Άγγλοι, οι Καναδοί και οι Ισπανοί.

«Ο παράγοντας ασφάλεια και η αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στο λιμάνι του Ηρακλείου συμβάλλουν στην προτίμηση των μεγάλων εταιριών κρουαζιέρας, ενώ το έτος 2024 αναμένεται να αποτελέσει μια νέα χρονιά ρεκόρ τόσο όσον αφορά την επιβατική κίνηση, όσο και τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων» σύμφωνα με τη διοίκηση:

«Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου προχωρά σε επενδύσεις προκειμένου να διατίθεται ηλεκτροδότηση στα κρουαζιερόπλοια στη θέση ελλιμενισμού έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ανάπτυξη υπηρεσιών που συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση, παράλληλα μεριμνά στην διατήρηση των υψηλών παρεχόμενων υπηρεσιών στο τομέα της κρουαζιέρας, προσφέροντας την αξία του προορισμού (value for money) και το αίσθημα ασφάλειας που απαιτεί ο σημερινός καταναλωτής».

 

Διαβάστε ακόμη

Μυλωνάς: «Αρχές Ιουνίου η απάντηση SSM για μέρισμα από τα κέρδη του 2023»

Tesla: Βουτιά 6% στη μετοχή μετά τις 500 απολύσεις στην ομάδα Supercharger

Τράπεζα Πειραιώς: Πληρωμές επιδοτήσεων ύψους €762 εκατ. σε δικαιούχους αγρότες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ