Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ ΑΕ (link https://www.olp.gr/en/) έχοντας ως βασική προτεραιότητα την παροχή λιμενικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με ασφαλή και βιώσιμο τρόπο, ανέθεσε στην Antipollution, μέλος του Ομίλου V Group, (link https://antipollution.com/) την υπηρεσία αντιμετώπισης ρύπανσης της θαλάσσιας επιφάνειας και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών ρύπανσης, που ενδέχεται να προκληθούν κατά τη λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Μια συνεργασία που θα συνεισφέρει δυναμικά όχι μόνο στους χρήστες του λιμανιού αλλά και στην τοπική κοινωνία, θέτοντας ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως και οι δύο πλευρές έχουν αποδείξει ενεργά όχι μόνο την ευαισθησία τους στον περιβαλλοντικό κλάδο αλλά κυρίως την πρακτική εφαρμογή της φιλοσοφίας zero waste στις δραστηριότητες τους.

Σύμμαχοι στο πρόγραμμα που σχεδίασε και θα υλοποιήσει η Antipollution είναι η χρήση της υψηλής τεχνολογίας αλλά και η «πράσινη» μεθοδολογία καθώς σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της εταιρείας εφαρμόζονται ισχυροί κανόνες βιωσιμότητας. Στη φαρέτρα της εταιρείας βρίσκονται σύγχρονες πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης της ρύπανσης, ψηφιακά μέσα και εξειδικευμένο λογισμικό, συστήματα τάχιστης πληροφόρησης και paperless διαδικασία monitoring και reporting.

Παρανομαστής στα παραπάνω η εφαρμογή αυστηρού πλαισίου ασφαλείας και προστασίας, τόσο για το ανθρώπινο δυναμικό όσο και για το modus operandi συνολικά, αποτέλεσμα της μεγάλης εμπειρίας των στελεχών της Antipollution σε περιστατικά εκτάκτου ανάγκης.

Το χρονικό σημείο έναρξης της συνεργασίας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά με την Antipollution είναι ιδανικό καθώς η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος αποτελεί πλέον κύριο στόχο όλων των λιμενικών Αρχών διεθνώς ενώ παράλληλα, η εμπορική εποχικότητα του λιμανιού εισέρχεται στην πιο «θερμή» της περίοδο.

Η Antipollution αποτελεί τον ισχυρότερο πάροχο υπηρεσιών υποδοχής λιμένος στην Ανατολική Μεσόγειο. Με περισσότερα από 75 χρόνια εμπειρίας επιλέχθηκε από την Αρχή Διαχείρισης της Διώρυγας του Σουέζ ως ο αποκλειστικός πάροχος για τη συλλογή και διαχείριση αποβλήτων από όλα τα διερχόμενα πλοία. Τον Ιανουάριο του 2024 ανακηρύχθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) ως ο νικητής του βραβείου Περιβάλλοντος και Πράσινης Ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη

Η καλύτερη των τελευταίων ετών η φετινή πασχαλινή περίοδος – «Έκρηξη» για τα ταξίδια στο εξωτερικό

Jefferies για Εθνική Τράπεζα: Νέα αύξηση στην τιμή στόχο για τη μετοχή στα 10,35 ευρώ (γραφήματα)

Φρούτα – λαχανικά: Αύξηση 50% στις εισαγωγές τον Απρίλιο του 2024

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ