Πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η ετήσια ενημέρωση της ΟΛΠ Α.Ε. στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης 2020.

Η ενημέρωση έγινε παρουσία του Άγγελου Καρακώστα, αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, και της CFO Li Jin, με τη συμμετοχή 35 αναλυτών και εκπροσώπων χρηματιστηριακών εταιρειών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, παρά τον αντίκτυπο του Covid-19 και τις αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα σε συγκεκριμένους επιχειρησιακούς τομείς, όπως η κρουαζιέρα, η ακτοπλοΐα και ο σταθμός αυτοκινήτων, η εταιρεία πέτυχε την ομαλή συνέχιση των λιμενικών δραστηριοτήτων σε συνθήκες ασφάλειας, χωρίς να θέσει κανένα εργαζόμενο σε καθεστώς αναστολής.

Ταυτόχρονα, προχώρησε σε συμβασιοποίηση επενδύσεων, που ανέρχονται σε 211,7 εκατ. ευρώ και εντείνει τις προσπάθειες επιτάχυνσης της υλοποίησής τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 132,9 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε 36,9 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους ανέρχονται σε 26,4 εκατ. ευρώ.

Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,40 ευρώ, διατηρώντας την ίδια αναλογία επί της καθαρής κερδοφορίας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις έντονες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων συνθηκών και την επαναφορά όλων των δραστηριοτήτων σε αναπτυξιακή τροχιά.

Διαβάστε ακόμη

Ναυλαγορά: Μαύροι καιροί για τα δεξαμενόπλοια – «Μήνας του μέλιτος» για τα φορτηγά

Motor Oil: Στα σκαριά ΧΥΤΕΑ και μονάδα επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων

Χρηματιστήριο: Σε νέα υψηλά με 9 στα 9 – Τα «καύσιμα» της ανόδου