Ναυτιλία

Όμιλος Γκριμάλντι: Ο νέος σχεδιασμός του στόλου του για την Αδριατική

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney, στη γραμμή της Ανκόνα θα δρομολογηθούν συνολικά τέσσερα πλοία, δύο από Πάτρα και δύο από Ηγουμενίτσα

Σε αναδιάταξη των δρομολογίων στις γραμμές της Αδριατικής και όχι μόνο προχωράει ο Όμιλος Γκριμάλντι. Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWMONEY στη γραμμή της Ανκόνα θα δρομολογηθούν συνολικά  τέσσερα πλοία δύο από Πάτρα και δύο από Ηγουμενίτσα. Σε μεταβατικό στάδιο θα δρομολογηθούν από τα μέσα Φεβρουαρίου στη γραμμή Ανκόνα-Ηγουμενίτσα-Πάτρα τα Cruise Olbia και   Zeus Palace.

Σήμερα στη γραμμή είναι δύο πλοία το Cruise Europa και Cruise Olympia τα οποία θα αποδρομολογηθούν.  Τα δύο αυτά πλοία μεταφέρουν από 150 φορτηγά ενώ τα νέα που δρομολογηθούν στην Ανκόνα θα μεταφέρουν ανά δρομολόγιο 230. Η μεταφορική ικανότητα επιβατών θα μειωθεί από τα 3.500 άτομα πρωτόκολλο στα 2.500 ανά δρομολόγιο. Αυτός ήτα και ο λόγος των αλλαγών. Πλοία που θα μεταφέρουν περισσότερα φορτηγά και λιγότερους επιβάτες αφού λόγω του lockdown δεν υπάρχουν ταξιδιώτες.

Στη γραμμή Μπρίντεζι-Πάτρα δρομολογούνται τα πλοία Brindisi – Greece: Euroferry Οlympia και   Florencia.

Το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου στη γραμμή Λιβόρνο -Olbia ο Όμιλος θα δρομολογήσει τα πλοία Cruise Sardegna που ταξιδεύει πλέον με το όνομα CRUISE OLYMPIA) και Cruise Europa ( δύο πλοία που  μεταδρομολογούνται από τη γραμμή Πάτρας-Ανκόνα) τα οποία θα μεταφέρουν 1.000 περισσότερους επιβάτες, 120 περισσότερα οχήματα και 65 περισσότερα τρέιλερ από ό,τι μέχρι τώρα.  

Διαβάστε ακόμη:

Αλαλούμ στην αγορά με τις ακάλυπτες επιταγές – Προς ψήφιση με καθυστέρηση η ρύθμιση

Παν. Μονεμβασιώτης: Θέλει να βάλει τη Βενέτης στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ

Αντι Τζάσι: Ο διάδοχος του Τζέφ Μπέζος είναι ο «μάγος» του cloud computing της Amazon

Απόρρητο Απόρρητο