Το τελευταίο από τα επτά οχηματαγωγά  πλοία -Pure Car & Truck Carrier παρέλαβε ο Όμιλος Γκριμάλντι από τα κινεζικά ναυπηγεία  Zhoushan ολοκληρώνοντας ένα ακόμη ναυπηγικό πρόγραμμα.

Πρόκειται για το Grande California, και όπως τα άλλα έξι αδελφά του πλοία είναι ήδη δρομολογημένο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως  οικολογικά eco-friendly  πλοία μεταφοράς οχημάτων.

Το υπό ιταλική σημαία πλοίο έχει μήκος 199,9 μέτρα και πλάτος 36,45, χωρητικότητα 65.255 τόνους και υπηρεσιακή ταχύτητα 19 κόμβους. Έχει μεταφορική ικανότητα  7.600 CEU (Car Equivalent Units) ή  5,400 linear μέτρα.

Με τέσσερα καταστρώματα το  Grande California είναι ένα πολύ ευέλικτο πλοίο αφού εναλλακτικά μπορεί να μεταφέρει εκτός από φορτηγά, αυτοκίνητα ιχ, λεωφορεία, βαν κα. Έως 5,3 μέτρων ύψος.

«Η επέκταση του στόλου μας με μεγάλα, μοντέρνα και φιλικά προς το περιβάλλον πλοία όπως το Grande California σημαίνει ότι μπορούμε να προσφέρουμε ολοένα και καλύτερες υπηρεσίες μεταφοράς όχι μόνο για τους πελάτες μας αλλά και για το περιβάλλον», δήλωσε ο Emanuele Grimaldi, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου:

«Άλλα 15 νέα, πολύ καινοτόμα πλοία θα παραδοθούν στον όμιλό μας τα επόμενα χρόνια και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην έρευνα και την ανάπτυξη για να αυξάνουμε συνεχώς την ποιότητα της προσφοράς μας μειώνοντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων μας. Θα προχωρήσουμε αυτή την κατεύθυνση, πεπεισμένη ότι αυτή είναι η σωστή επιλογή».

Διαβάστε ακόμα:

Παιδική HELMEPA: Διάκριση σε Μαθητές και Μαθήτριες

Costamare: Αγόρασε 16 φορτηγά πλοία – Εισέρχεται δυναμικά στον κλάδο που σημειώνει ρεκόρ κερδών

Πειραιώς: Οριστική συμφωνία για την πώληση του Sunrise I, στο 34% της λογιστικής αξίας