«Η πορεία των Ναυπηγείων του Ομίλου, σε Σύρο και Ελευσίνα, είναι δεδομένη και ασταμάτητη. Η ΟΝΕΧ προχωρά τις διαδικασίες απόκτησης μιας δεξαμενής τύπου AFRAMAX στη Σύρο και μιας δεξαμενής τύπου SUEZMAX στην Ελευσίνα. Με 7 δεξαμενές θα γίνουμε οι πρώτοι της Μεσογείου, φιλοδοξώντας το 2026 ο Όμιλος ΟΝΕΧ να είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών στην περιοχή.» Τάδε έφη Πάνος Ξενοκώστας πρόεδρος και διευθύνων της ΟΝΕΧ στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας στο Νεώριο της Σύρου.

Μια από τις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς ήταν η κλήρωση των 21.000 ευρώ, τα οποία ο Πάνος Ξενοκώστας προσέφερε σε υπερτυχερούς εργαζόμενους των Ναυπηγείων. Την ίδια ώρα γνωστοποιήθηκε σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και χειροκροτημάτων πως στο πλαίσιο της Συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ του Ομίλου ΟΝΕΧ και της ATTICA GROUP, οι εργαζόμενοι των δύο Ναυπηγείων του Ομίλου ΟΝΕΧ θα δικαιούνται έκπτωση σε ποσοστό 30% για τους ίδιους, τις οικογένειες και τα μεταφερόμενα οχήματά τους τους σε κάθε τους ταξίδι.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε και η βράβευση του Δήμητρη Μώτου, του παλαιότερου εν ζωή εργαζόμενου στο Ναυπηγείο, από το 1959. Λέγοντας ένα έμπρακτο ευχαριστώ, η Διοίκηση του Νεωρίου αποφάσισε να δοθεί το όνομά του Δ. Μώτου στο Μηχανουργείο του Ναυπηγείου, αποδίδοντας φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που συνέδεσε τη ζωή του με το Νεώριο.

Παρόντες οι πολιτικές και θρησκευτικές αρχές του τόπου

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν φυσικά και εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου. Οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης και Καθολικής εκκλησίας της Σύρου ήταν εκεί, πραγματοποιώντας και την τελετή αγιασμού. Ο βουλευτής Κυκλάδων, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, διακεκριμένα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, σύλλογοι και σωματεία. Οι Πρόεδροι, κ. Παπανικολάου και κ. Βουτσίνος, καθώς και μέλη των σωματείων εργαζόμενων Ελευσίνας και Σύρου δε θα μπορούσαν να λείπουν. Φυσικά, όλα τα τοπικά ΜΜΕ αποδέχτηκαν την πρόσκληση και παρευρέθηκαν, καλύπτοντας λεπτομερώς τη βραδιά που ήταν αφιερωμένη στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Το κρυφτούλι των Σπετσών, η γρίπη και ένα (μυστήριο) σενάριο για τα ομόφυλα, το νέο στόρι της ΔΕΗ, το πάρτι με τα mezzanine και ο πόλεμος στα telecoms

Τράπεζες: «Overbooked» στο συνέδριο της JP – Τα ραντεβού που έχουν κλειστεί με την ελίτ των επενδυτικών κεφαλαίων

Η Big Day της ΔΕΗ στο Λονδίνο – Αποκαλυπτήρια για το στρατηγικό πλάνο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ