Ναυτιλία

Λήγει τα μεσάνυχτα η απεργία των ναυτεργατών

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Η τριήμερη απεργία είχε προκαλέσει «έμφραγμα» στο λιμάνι του Πειραιά

Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η απεργία που είχαν κηρύξει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία ζητώντας την κατάργηση των ρυθμίσεων με τις οποίες, όπως αναφέρουν, επέρχεται πλήγμα στον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και στα ωράρια εργασίας και ανάπαυσης.

Σε σημερινή νέα σύσκεψη  τα 8 από τα 13 ναυτεργατικά σωματεία πρότειναν την αναστολή της απεργίας και τη λήξη της απόψε τα μεσάνυχτα.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) είχε χαιρέτισε με ανακοίνωσή της «την καθολική συμμετοχή των Ναυτεργατών στην 3ήμερη Πανελλαδική απεργία» την οποία χαρακτήρισε ως «σημαντικό σταθμό (μέσα στην πανδημία) και για το υπόλοιπο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η θέση της ΠΕΝΕΝ παίρνοντας υπόψη την αγωνιστική ανταπόκριση και βούληση των Ναυτεργατών, την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία αλλά και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα οξυμένα αλλά και ώριμα Ναυτεργατικά αιτήματα με κορυφαίο τον θεσμό των ΣΣΕ και τον 4714/2020, στην σύσκεψη των 13 Σωματείων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι κατέθεσε πρόταση για συνέχιση και κλιμάκωση της απεργίας με νέα 24ωρη απεργία».

Όπως αναφέρει η Ένωση «Η πρότασή μας αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των άλλων σωματείων. Ανεξάρτητα από αυτή την αρνητική εξέλιξη τονίζουμε ότι στο σύνολό της η αντιναυτεργατική – φιλοεφοπλιστική πολιτική είναι μπροστά μας και καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια βάζοντας μπροστά τα Ναυτεργατικά συμφέροντα και δικαιώματα».

Διαβάστε ακόμα: 

Πρωτογενές έλλειμμα €1,5 δισ. φέρνει η «βουτιά» 16% στα έσοδα

«Καρφιά» Σαρρηγεωργίου προς την κυβέρνηση για τα κίνητρα στην ιδιωτική ασφάλιση

Τζένιφερ Γκέιτς: Η 24χρονη κόρη του Μπιλ Γκέιτς, η αγάπη της για τα άλογα και η περιουσία των $108 δισ.

Απόρρητο Απόρρητο