Ναυτιλία

Πίττας: Νέος «χρυσός» ημερήσιος ναύλος 130.000 δολ. για την Εuroseas

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Nαύλωσε το container vessel “Synergy Oakland” - Η ναύλωση θα αρχίσει μεταξύ 5-25 Ιανουαρίου 2022 όταν θα λήξει ο εν ισχύει ναύλος του

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Nasdaq Euroseas Ltd. Συμφερόντων Αριστείδη Πίττα ανακοίνωσε τη ναύλωση σε υψηλή τιμή του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “Synergy Oakland”, μεταφορικής ικανότητας 4.253 TEU ναυπηγημένο το 2009. Πιο συγκεκριμένα, το ναύλωσε για 2-3 μήνες προς 130.000 δολάρια την ημέρα.

Η ναύλωση θα αρχίσει μεταξύ 5-25 Ιανουαρίου 2022 όταν θα λήξει ο εν ισχύει ναύλος του. Στη συνέχεια το βάζει σε μακροχρόνια ναύλωση διάρκειας από 40 έως 50 μήνες προς 42.000 δολάρια την ημέρα με δικαίωμα ενεργοποίησης της συμφωνίας από τον ναυλωτή.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Αριστείδης Πίττας δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα πολύ επικερδή ναύλο για ένα από τα πλοία του στόλου μας M/V “Synergy Oakland”. Με τη συμφωνία αφενός εκμεταλλευόμαστε την εξαιρετική ναυλαγορά των επόμενων δύο μηνών, ενώ στη συνέχεια εξασφαλίζουμε τα έσοδα του πλοίου για ένα διάστημα τεσσάρων ετών. Το πλοίο θα δημιουργήσει EBITDA 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων το α’ τρίμηνο του 2022 και άλλα 12 εκατομμύρια ετησίως γαιτα τέσσερα επιπλέον χρόνια ναύλωσής του» και συνέχισε:

«Τόσο οι τιμές όσο και η διάρκεια των παραπάνω ναυλώσεων είναι ενδεικτικές της ισχύος και της ανάκαμψης της αγοράς από μια ελαφρά διόρθωση που είχαμε τον τελευταίο μήνα. Αναμένουμε να συνεχίσουμε και να επωφεληθούμε από την παρούσα ναυλαγορά καθώς υπάρχουν άλλα τέσσερα πλοία στον στόλο μας που ανοίγουν για εκ νέου ναύλωση εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών και άλλα δύο πλοία αργότερα εντός του 2022. Εάν συνεχιστούν τα σημερινά επίπεδα της αγοράς, οι ανανεώσεις των ναυλώσεων που λήγουν θα οδηγήσουν σε σημαντικές περαιτέρω αυξήσεις της κερδοφορία μας και στην κάλυψη της απασχόλησης των πλοίων για τα επόμενα χρόνια, παρέχοντας γερές βάσεις ρευστότητας για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας μας και ανταμοιβές στους μετόχους μας, όπως το κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο ή οι Διευθυντές μας».

Διαβάστε περισσότερα

Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη θα επιδεινωθεί – Τελειώνουν τα αποθέματα φυσικού αερίου

Goldman Sachs: Τα σενάρια για την ανάπτυξη από τη μετάλλαξη Όμικρον

«Κόκκινα» δάνεια: Μείωση €6,2 δισ. σε ένα τρίμηνο για Εθνική, Eurobank και Πειραιώς