Πλοίο για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στον δοκιμαζόμενο λαό της Αντιόχειας βάζει η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού.

Πρόκειται για το «Ωκεανίς» της ναυτιλιακής εταιρείας Neptune Lines το οποίο απέπλευσε για την Τουρκία από την πύλη Γ1 στα car terminal του λιμανιού του Πειραιά. Μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού εφοπλισμού προς το δράμα που ζει η γειτονική χώρα είναι σημαντική.

Πριν από λίγες ημέρες το Kοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος «Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης» ανταποκρινόμενο, άμεσα στην ανάγκη ανθρωπιστικής συμπαράστασης και βοήθειας, στον βαθιά χειμαζόμενο δοκιμασθέντα, από τον καταστρεπτικό σεισμό της 6ης Φεβρουάριου, λαό της γειτονικής Τουρκίας, οργάνωσε αποστολή 45 κιβωτίων ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων μέσω της ιματιοθήκης που λειτουργεί στις κεντρικές του εγκαταστάσεις στην Χίο.

«Η συνδρομή και υποστήριξη της Χιακής κοινωνίας στην ανάπτυξη και λειτουργία της ιματιοθήκης, κατέστησε δυνατή την άμεση οργάνωση και αποστολή της παρασχεθείσας βοήθειας, που απευθύνεται σε μικρά παιδιά και ενήλικους σαν ελάχιστο δείγμα συμπόνιας στην τεράστια δοκιμασία στην οποία έχουν υποβληθεί» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος:

«Η άμεση ανθρωπιστική ανταπόκριση του Ιδρύματος αναγνωρίσθηκε και από τον τουρκικό τύπο. Η προσπάθεια όλων για την παροχή της ελάχιστης δυνατής ανακούφισης στους πληγέντες δεν σταματάει με την πρώτη αποστολή καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή τροφίμων και φαρμάκων με στόχο την προώθηση της στην Τουρκιά τις προσέχεις ημέρες.»

 

Διαβάστε ακόμη

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Τι θα γίνει με τις ενστάσεις που εκκρεμούν από το… 2021

Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ αυξάνει κατά 8% τον κατώτερο μισθό ενόψει εκλογών

Τα νέα κρησφύγετα της ευεξίας που ονειρεύονται οι λάτρεις των spa