Το PROJECT CONNECT διοργάνωσε γεύμα των μελών του με θέμα «Let’s Win the Year» στις 31 Ιανουαρίου στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά για να γιορτάσει την τιμητική διάκριση που δέχτηκε με το βραβείου «Achievement in Education or Training Award» από το Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2022 και να αναγνωρίσει την εκτίμηση για την πολύτιμη συμβολή και τη διαρκή υποστήριξη που παρείχαν τα 65 μέλη, ιδρυτές και εκπαιδευτές του.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Project Connect Γιώργος Τσαβλίρης με την Ειρήνη Νοτιά.

Η ιδρύτρια του PROJECT CONNECT, Ειρήνη Νοτιά, τόνισε ότι «η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς». Τη νοοτροπία της επανέλαβε και ο Νίκος Ευθυμιάδης της Lotus Shipping, ιδρυτικό μέλος και χορηγός του γεύματος. Οι άλλοι χορηγοί ήταν οι Grace Trading, Phoenix Shipping & Trading και Steel Ships.

Ο Αλέξανδρος Γλύκας.

Φόρος τιμής για τη συνεπή & πολύτιμη συνεισφορά τους, αποδόθηκε στα πρώτα μέλη Γιάννη Ξυλά, Γιώργο Γουρδομιχάλη, Αλέξανδρο Γλύκα, τον Πρόεδρο του PROJECT CONNECT Νικόλαο Τσαλαμάνιο, τον καπετάνιο Δημήτριο Ματθαίου, καθώς και στον Επίτιμο Πρόεδρο Γιώργο Τσαβλίρη που εισήγαγε την ιδέα του Adopt a Ship.

Τα ιδρυτικά μέλη Νίκος Μαρματσούρης, Γιάννης και Νίκος Ευθυμιάδης της Lotus Shipping, Νίκος Νοτιάς και Δ. Παρίσης.

Το PROJECT CONNECT, που ιδρύθηκε το 2015, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νέους επαγγελματίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για να ξεκινήσουν την καριέρα τους στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Με περισσότερες από 70 επιτυχημένες τοποθετήσεις εργασίας, το PROJECT CONNECT συμβάλλει καθαρά στη βοήθεια της επόμενης γενιάς εργατικού δυναμικού της Ελλάδας- όλα αυτά χάρη στην υποστήριξη των μελών του – έγκριτων ναυτιλιακών και ναυτιλιακών εταιρειών.

Εκπρόσωποι των εταιρειών Seanergy, Chandris, Technomar.

Ο στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων πρακτικής άσκησης, και των ευκαιριών εισόδου σε επιλεγμένους και ελεγμένους υποψηφίους, χρησιμοποιώντας τον πρώτο κόμβο ανθρώπινου δυναμικού της ναυτιλίας στην Ελλάδα για νέους, μια καλά οργανωμένη online πλατφόρμα βιογραφικών στοιχείων από το PROJECT CONNECT.

Γιάννης Ξυλάς, από τα ιδρυτικά μέλη παραλαμβάνει το βραβείο από την Ειρήνη Νοτιά.

Η Δρ Αδαμαντία Σπανάκα, Φιλόλογος και Καθηγήτρια, Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Επίσημη Σύμβουλος Εκπαιδευτικών του PROJECT CONNECT, παρουσίασε την πρόοδο του ADOPT-a-SHIP. Το κυπριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από το PROJECT CONNECT τον Ιανουάριο του 2019 και έχει ήδη καταφέρει να μεταφέρει τις ναυτικές γνώσεις στα ελληνικά Δημοτικά, Γυμνάσια & Επαγγελματικά Σχολεία, πανελλαδικά. Περισσότεροι από 10.000 μαθητές έχουν ήδη επωφεληθεί από αυτό το πρόγραμμα. Οι τάξεις επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με καπετάνιους από όλο τον κόσμο στο πλοίο που έχουν υιοθετήσει, μαθαίνουν για τη γεωγραφία, το εμπόριο & το εμπόριο, το φορτίο, τις επιχειρήσεις, τον καιρό, την ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας και τις επιπτώσεις της, τις δεξιότητες γραφής στην αγγλική γλώσσα, την ομαδική εργασία, την ενσυναίσθηση και αποκτούν προσωπικές γνώσεις από τη ζωή στη θάλασσα. Μπορούν επίσης να εξετάσουν ένα μελλοντικό επάγγελμα στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ε. Κορωνάκη, Α. Πολέμη και Λ. Πολέμης.

Βιντεοσκοπημένο συγχαρητήριο μήνυμα παρέδωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως. Χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως “έναν κόμβο που συνδέει όλο και περισσότερους μαθητές με τη μακρόχρονη ναυτική μας παράδοση μέσω της βιωματικής μάθησης”. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού, το ADOPT-a-SHIP άνθισε και αναπτύχθηκε σε όλη την Ελλάδα. Σύντομα θα της απονεμηθεί ένα αναμνηστικό χαλύβδινο γλυπτό – από την Eva Divari – η πλώρη ενός πλοίου που συμβολίζει ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ναυτικής εκπαίδευσης στο ελληνικό σχολικό σύστημα.

Επίτιμη προσκεκλημένη του γεύματος ήταν η κ. Ευγενία Μανωλίδου, υπεύθυνη Σπουδών Ελληνικής Παιδείας στο Τμήμα Αρχαίων Ελληνικών, Ιστορίας και Φιλοσοφίας. Μεταξύ πολλών υποστηρικτικών σχολίων, τόνισε τη σημασία της ναυτοσύνης στη συνείδηση των Ελλήνων από την αρχαιότητα και πώς αυτή μπορεί -και πρέπει- να προωθηθεί στις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων μαθητών.

Ακολούθησε η 3D VIRTUAL SHIPPING COMPANY TOUR. Αυτό το βίντεο, που σεναριοποιήθηκε και εκτελέστηκε από το PROJECT CONNECT, προσφέρει μια μοναδική εικόνα μιας ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας, περιλαμβάνοντας αφηγήσεις τμημάτων, επεξηγήσεις των αντίστοιχων θέσεων και επισκοπήσεις των ρόλων με τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Ο κ. Νίκος Τσαλαμάνιος, συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου Seaven και πρόεδρος του PROJECT CONNECT, ήταν χορηγός του έργου: https://www.youtube.com/watch?v=Ix4ulO9d9d4

Η ONLINE ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ περιλαμβάνει ήδη 95 υποψήφιους φοιτητές και αποφοίτους ναυτιλιακών σπουδών και ναυτικών ακαδημιών που αναζητούν εργασία. Έχουν υποβληθεί σε ένα παιχνιδοποιημένο ψυχομετρικό τεστ (soft skills) (από την Owiwi) και οι εταιρείες καλούνται να επιθεωρήσουν τους διαθέσιμους υποψηφίους και να τους προσφέρουν θέσεις εργασίας.

Αυτά τα επιτεύγματα ωφελούν τους νέους του σήμερα και ενισχύουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία του αύριο. Η κ. Νοτιά παρουσίασε τους στόχους & τα σχέδια του 2023 για το μέλλον: (1) Διπλασιασμός των μελών, (2) Αύξηση των θέσεων πρακτικής άσκησης & των θέσεων εργασίας εισαγωγικού επιπέδου, (3) Συνέχιση της αύξησης του ADOPT-A-SHIP σε 200 πλοία και (4) επιτυχής έναρξη μιας σειράς χορηγούμενων θέσεων πρακτικής άσκησης “IN MEMORY OF” περασμένων προσωπικοτήτων της ναυτιλίας και του εμπνευσμένου ρόλου τους.

Το PROJECT CONNECT είναι μια πρωτοβουλία ελπίδας που προωθεί ενεργά την αλλαγή και την ανταγωνιστικότητα για ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική νεολαία, την ελληνική ναυτιλία και την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει σήμερα το νέο κύμα χιονοπτώσεων της «Μπάρμπαρα»

Πρώτη κατάσχεση σε Ρώσο ολιγάρχη – Ο Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ και η «μοιραία» κίνηση στην Ελλάδα (pics + tweet)

Για επίδομα ειδικών αποστολών και καλύτερους μισθούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή