Ναυτιλία

Seanergy Maritime: Αγόρασε το 16ο Capesize πλοίο

  • newsroom


Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις $134,3 εκατομμύρια από την αρχή του 2021 - Νέα Χρονοναύλωση στα $31.000 την ημέρα για 12-18 Μήνες

Τη συμφωνία αγοράς ενός επιπλέον Capesize πλοίου ανακοίνωσε η Seanergy Maritime Holdings Corp. (NASDAQ: SHIP) («Seanergy» ή η «Εταιρεία»), του 5ου από τις αρχές του χρόνου.

Το πλοίο κατασκευάστηκε το 2012 σε ναυπηγείο της Ιαπωνίας, έχει χωρητικότητα περίπου 181,000 dwt και θα μετονομαστεί σε M/V Worldship. Με την παράδοσή του που αναμένεται στο τρίτο τρίμηνο του 2021, ο στόλος της Εταιρείας θα φτάσει τα 16 Capesize πλοία και η συνολική μεταφορική ικανότητα θα ξεπεράσει τους 2.800.000 DWT.

Το Worldship αποτελεί την 5η συνεχόμενη αγορά Ιαπωνικού Capesize Πλοίου από την αρχή του 2021 με συνολικές επενδύσεις $134,3 εκατομμύρια.

Επιπλέον, η Εταιρεία συμφώνησε χρονοναύλωση για το M/V Patriotship διάρκειας 12 με 18 μήνες με διεθνή ναυλωτή και ημερήσιο ναύλο στα 31.000 δολάρια. Το πλοίο θα παραδοθεί στον ναυλωτή ταυτόχρονα με την παραλαβή του από την Εταιρεία, που αναμένεται αρχές Ιουνίου του 2021.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Η νέα αγορά του Ιαπωνικού Capesize πλοίου Worldship ενδυναμώνει περαιτέρω την θέση μας ως η μόνη Εταιρεία εισηγμένη στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές με αμιγώς Capesize στόλο.

Οι συνολικές επενδύσεις μας από την αρχή του 2021 ανέρχονται στα $134,3 εκατομμύρια με αγορές ποιοτικών Capesize πλοίων, ενώ η ναυλαγορά βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες περιόδους των τελευταίων 10 ετών

Σχετικά με την Seanergy Maritime Holdings Corp.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο Αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. Με την παράδοση των νέων πλοίων, ο στόλος της Εταιρείας θα αποτελείται από 16 πλοία τύπου Capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα που ανέρχεται στους 2.800.000 τόνους και με μέση ηλικία στόλου τα 11.8 περίπου έτη.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Γλυφάδα Αττικής και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό ”SHIP”.

Διαβάστε ακόμα:

TUI Βρετανίας: Aκύρωσε ταξίδια στην Τουρκία και άλλες 8 χώρες μέχρι τις 27 Ιουνίου

ΑΣΕΠ: Έρχονται 22.350 προσλήψεις και διορισμοί στο Δημόσιο

Ποια εμβόλια πιστεύεται ότι φέρνουν πιο γρήγορα την έξοδο από την πανδημία